Jablková buchta s ořechy – recept

Jablková buchta s ořechy je dalším skvělým dezertem, který kombinuje sladkou chuť jablek s křupavostí ořechů. Přinášíme zde recept na přípravu této výborné buchty, do které můžete přidat navíc podle chuti také skořici, která s jablky tvoří dokonalou kombinaci.

Ingredience

  • 4 středně velká jablka
  • 200 g hladké mouky
  • 150 g cukru
  • 100 g másla
  • 3 vejce
  • 100 ml mléka
  • 1 balení vanilkového cukru
  • 1 balení prášku do pečiva
  • 100 g mletých ořechů (například vlašských nebo lískových ořechů)
  • Špetka soli
  • Máslo a mouka na vymazání formy
  • Cukr moučka (na posypání)

Postup

  1. Nejprve předehřejte troubu na 180 °C a připravte si plech, který vymažete máslem a vysypte trochou mouky.
  2. Jablka oloupejte, zbavte jader a nakrájejte na menší kousky. Můžete je pokapat trochou citronové šťávy, aby nezhnědla.
  3. Ve velké míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, vanilkový cukr, mleté ořechy a špetku soli.
  4. V jiné misce rozšlehejte máslo s cukrem do světlé pěny. Postupně přidejte vejce a důkladně promíchejte.
  5. Přidejte polovinu suchých ingrediencí a míchejte. Poté přilijte mléko a zbývající suché ingredience. Míchejte, dokud nedostanete hladké těsto.
  6. Do těsta přidejte nakrájená jablka a opatrně je vmíchejte.
  7. Těsto nalijte do připravené dortové formy a vyrovnejte povrch.
  8. Pečte v předehřáté troubě asi 50 minut, nebo dokud buchta nezezlátne.
  9. Můžete vyzkoušet špejlí – pokud po vytažení zůstane suchá, je buchta hotová. Vyndejte ji z trouby a nechte vychladnout.
  10. Když je buchta zcela vychlazená, posypejte ji cukrem moučkou pro zdobu.
  11. Hotovou jablkovou buchtu s ořechy můžete krájet a servírovat. Podává se skvěle například s vanilkovou zmrzlinou, šlehačkou nebo samotná.

Tento recept vám umožní vytvořit chutnou a aromatickou jablkovou buchtu s ořechy, která si získá srdce všech milovníků sladkých moučníků.

Napsat komentář