Levné tvarohové knedlíky s jablky – recept

Jsou levné, chutné, a syté. Tyto tvarohové knedlíky s jablky jsou vynikajícím sladkým jídlem, které kombinuje jemné a lahodné tvarohové těsto plněné sladkými a šťavnatými jablky. Zkuste tento výborný recept na tradiční tvarohové knedlíky.

Ingredience

Tvarohové těsto:

  • 250 g tvarohu
  • 1 velké vejce
  • Špetka soli
  • 200 g hrubé mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva

Jablkovou náplň:

  • 3 až 4 jablka (oloupaná, očištěná a nakrájená na malé kousky)
  • 2 lžíce cukru
  • 1 lžička skořice

Vaření tvarohových knedlíků:

  • Hrnek strouhanky na obalení knedlíků
  • Voda s trochou soli na vaření knedlíků

Dokončení:

  • Máslo na potření hotových knedlíků
  • Cukr se skořicí (na posypání)

Postup

  1. V míse smíchejte tvaroh, vejce, a špetku soli.
  2. Přidejte hrubou mouku, prášek do pečiva a promíchejte, dokud nezískáte hladké tvarohové těsto. Toto těsto nemusí být úplně hladké, ale mělo by být dobře propojené.
  3. Plátky jablek smíchejte s cukrem a skořicí.
  4. Na pomoučené pracovní ploše rozválejte tvarohové těsto do obdélníku.
  5. Vykrojte kolečka těsta o průměru zhruba 12 cm a na těsto rozprostřete jablkovou náplň.
  6. Vytvořte zabalením jablečné náplně jednotlivé knedlíky.
  7. Do hrnce dejte vodu se špetkou soli a přiveďte k varu.
  8. Každý knedlík s jablkovou náplní obalte v hrubé mouce nebo ve strouhance a upravte na kulaté knedlíky.
  9. Knedlíky vařte ve vařící vodě, dokud nevyplavou na hladinu, a pak je vařte dalších zhruba 10 až 15 minut.
  10. Hotové tvarohové knedlíky vytahujte děrovanou naběračkou a dávejte je rovnou na talíř.
  11. Potřete knedlíky rozpuštěným máslem a posypte směsí cukru se skořicí.

Tyto vynikající a levné tvarohové knedlíky s jablky jsou nejen chutné, ale i syté a můžete si je vychutnat jako hlavní sladké jídlo, nebo jako dezert.

Napsat komentář