Ovocné řezy s tvarohovým krémem jsou osvěžujícím dezertem, který spojuje křupavé těsto, krémový tvaroh a čerstvé ovoce, které můžete zvolit podle své chuti a aktuální dostupnosti. Tady je vyzkoušený recept na lahodné ovocné řezy s tvarohovým krémem, které nemají chybu a musíte je vyzkoušet také.
Ingredience na těsto
- 200 g hladké mouky
- 100 g másla
- 70 g moučkového cukru
- 1 žloutek
Ingredience na tvarohový krém
- 500 g tvarohu
- 100 g moučkového cukru
- 2 balení vanilkového cukru
- 200 ml smetany ke šlehání
- Citronová kůra z 1 citronu (volitelně)
Ovoce
- Čerstvé ovoce podle vás (jahody, maliny, kiwi, meruňky atd.)
Ingredience na želatinovou polevu
- 1 balení želatiny (asi 10 g)
- Ovoce na ozdobu (jako jsou třeba maliny nebo jahody)
- 2 lžíce cukru
- 150 ml vody
Postup:
- Těsto:
- V míse smíchejte mouku s máslem, moučkovým cukrem a žloutkem.
- Vzniklé těsto vyválejte na plát a přenesete do vymazaného plechu.
- Pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu přibližně 15 minut, dokud těsto není zlatavé.
- Po upečení nechte těsto vychladnout.
- Tvarohový krém:
- Tvaroh smíchejte s moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou.
- Ve druhé misce vyšlehejte smetanu do tuha a opatrně ji vmíchejte do tvarohové směsi.
- Tvarohová vrstva:
- Na zchladlé těsto nanesete tvarohový krém a zarovnejte.
- Ovoce:
- Na tvarohový krém položte ovoce podle své volby. Můžete použít celé plody u menšího ovoce nebo nakrájet na tenké plátky.
- Želatinová poleva:
- Želatinu nechte nabobtnat ve vodě.
- Následně želatinu na mírném ohni rozpusťte.
- Přidejte cukr a důkladně promíchejte.
- Čokoládová nebo jiná poleva:
- Polevu přelijte opatrně přes ovoce na vrchu řezu. Pokud jste použili želatinu, tak polevu můžete samozřejmě vynechat.
- Nechte ovocné řezy s tvarohovým krémem ztuhnout v lednici alespoň několik hodin, nejlépe přes noc.
- Před podáváním nakrájejte na porce, ozdobte navíc čerstvým ovocem a můžete podávat.
Skvělé a osvěžující ovocné řezy s krémovým tvarohem a čerstvým ovocem se skvěle hodí jako sladká a osvěžující tečka ideálně v létě, kdy máme navíc k dispozici také dostatek čerstvého sezónního ovoce.