Vláčné muffiny – recept

Jednoduchý a skvělý recept na vláčné muffiny, které jsou krásně měkké, šťavnaté a mají skvělou konzistenci. Tyto vláčné muffiny můžete kombinovat s dalšími ingrediencemi, jako jsou třeba kousky čokolády, nasekané ořechy, ovoce a cokoliv dalšího, co vás napadne a hodí se přidat do muffinů. Tento jednoduchý a navíc hrnkový recept na vláčné muffiny si určitě oblíbíte.

Ingredience

  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 špetka soli
  • 1 hrnek cukru krystal
  • 1/2 hrnku másla, rozpuštěného a zchladlého nebo oleje
  • 3 vejce
  • 1 hrnek bílého jogurtu
  • 1 lžička vanilkového extraktu, vanilkový cukr nebo vanilka z 1/2 vanilkového lusku
  • 1/4 hrnku plnotučného mléka pokojové teploty
  • Případně navíc kousky ovoce, čokoládové kousky nebo ořechy podle chuti

Postup

  1. Předehřejte si troubu na 180 °C a připravte si formu s papírovými košíčky na muffiny.
  2. Ve větší míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, sůl a krystalový cukr.
  3. V druhé míse rozšlehejte vejce, přidejte rozpuštěné a vychladlé máslo, jogurt, vanilkový extrakt a mléko. Dobře vše promíchejte a přidejte do první mísy se suchou směsí. Vše důkladně promíchejte, aby vzniklo hladké těsto.
  4. Pokud chcete, můžete do těsta přidat kousky ovoce, čokoládové kousky nebo.
  5. Naplňte připravené košíčky ve formě na muffiny hotovým těstem, nanejvýš ale do 3/4, aby při pečení muffiny nepřetekly.
  6. Pečte muffiny v předehřáté troubě po dobu přibližně 20 minut.
  7. Upečené vláčné muffiny nechte vychladnout ve formě a následně můžete muffiny s papírovými košíčky vyskládat.
  8. Podle chuti můžete muffiny posypat moučkovým cukrem nebo je podávat jen tak.

Rozhodně tento recept na vláčné muffiny vyzkoušejte a nebojte se experimentovat s přidáním různých dalších ingrediencí navíc, díky kterým můžete tyto vláčné muffiny připravit pokaždé trochu jinak.

Napsat komentář