Avokádová pomazánka s česnekem a bazalkou – recept

Užijte si chutné a výživné avokádo díky tomuto receptu. Avokádová pomazánka s česnekem a bazalkou je skvělým dipem, pomazánkou nebo přílohou k různým pokrmům a tvoří skvělý doplněk lahodné chuti. Zkuste tuto výbornou a méně obvyklou pomazánku.

Ingredience

  • 2 zralá avokáda
  • 2 stroužky česneku (nasekané nebo prolisované)
  • Šťáva z 1 citronu
  • 2 lžičky olivového oleje
  • Čerstvá bazalka (asi 1/2 hrsti, můžete použít i jiné bylinky podle chuti, např. petrželku nebo koriandr)
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Rozkrojte obě avokáda na poloviny, odstraňte pecky a vydlabejte dužinu lžičkou. Dejte dužinu z avokád do mísy.
  2. Přidejte nasekané stroužky česneku k avokádu.
  3. Vymačkejte šťávu z citronu do mísy s avokádem a česnekem. Citronová šťáva dodá avokádové pomazánce svěží chuť a zabraňuje hnědnutí avokáda.
  4. Přidejte olivový olej a použijte tyčový mixér. Rozmixujte avokádo, česnek, citronovou šťávu a olivový olej do hladké konzistence.
  5. Nasekejte bazalku na drobné kousky a přidejte ji k avokádové směsi.
  6. Přidejte sůl a pepř podle chuti a dobře vše promíchejte.
  7. Avokádovou pomazánku podávejte jako dip k hranolkům, na čerstvé pečivo, toust nebo jako přílohu k různým pokrmům. Můžete ji ozdobit čerstvými bylinkami nebo kousky avokáda.

Lahodná a výživná avokádová pomazánka je osvěžující a plná chutí. Má výraznou avokádovou chuť s příchutí česneku a bylinek. Je ideální jako lehká a zdravá alternativa k tradičním pomazánkám.

Napsat komentář