Česneková omáčka (pro králíka, uzené maso, nebo kuře) – recept

Pikantní česneková omáčka je výborná například ke grilovanému masu, hranolkům, nebo také do nějakého zeleninového salátu. Její využití je pestré a záleží jen na vás s čím dobrým ji budete kombinovat.

Ingredience

  • 1 hrnek majonézy (malá sklenice z obchodu)
  • 3 stroužky česneku (prolisovaný nebo nasekaný najemno)
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Čerstvá petrželka (na ozdobu, volitelně)

Postup

  1. Prolisujte nebo jemně nasekejte česnek. Množství česneku můžete upravit podle své chuti. Čím více česneku, tím intenzivnější bude chuť této česnekové omáčky.
  2. V míse smíchejte majonézu, citronovou šťávu, dijonskou hořčici a česnek. Dobře promíchejte, dokud nebudou všechny ingredience dobře propojené.
  3. Přidejte sůl a pepř podle chuti. Doporučujeme ochutnat a podle své chuti přidat více citronové šťávy nebo koření.
  4. Česnekovou omáčku můžete ozdobit čerstvou petrželkou pro vzhled a čerstvou chuť.
  5. Nechte omáčku chvíli odležet v lednici, aby se chutě lépe propojily.

Příjemně pikantní česneková omáčka je plná výrazného česnekového aroma s jemnou kyselkavou chutí z citronové šťávy. Je výborným doplňkem k mnoha pokrmům a je velmi jednoduchá na přípravu. Tato studená česneková omáčka se skvěle hodí jako doplněk například k pečenému králíkovi na česneku, k uzenému masu nebo k pečenému kuřeti.

Napsat komentář