Hrníčková bábovka s marmeládou – recept

Protože jsou hrníčkové recepty celkově oblíbené a bábovky také, máme tady recept na skvělou hrníčkovou bábovku s marmeládou, kterou můžete zvolit podle vlastní chuti a dodá bábovce sladší a bohatější chuť. Je to jednoduchá varianta, která stojí za vyzkoušení.

Ingredience

  • 1 hrníček cukru
  • 1/2 hrníčku másla (rozpuštěného)
  • 3 vejce
  • 1/2 hrníčku vlažného mléka
  • 2 hrníčky hladké mouky
  • 1 a 1/2 čajové lžičky prášku do pečiva
  • Špetka soli
  • Vanilkový cukr nebo vanilkový extrakt (dle chuti)
  • Asi 3/4 hrníčku marmelády (vaší oblíbené chuti)

Postup

  1. Předehřejte si troubu na 180 °C a připravte si formu na bábovku. Pečlivě ji vymažte máslem nebo olejem a vysypte například strouhankou.
  2. V míse smíchejte krystalový cukr a rozpuštěné máslo, dokud nevznikne hladká směs.
  3. Přidejte vejce a promíchejte. Poté přidejte mléko a vanilkový cukr nebo vanilkový extrakt a znovu promíchejte.
  4. Přidejte hladkou mouku smíchanou s práškem do pečiva a špetkou soli. Promíchejte dohladka.
  5. Nalijte polovinu těsta do připravené formy na bábovku a rovnoměrně rozprostřete.
  6. Do středu těsta zkuste vytvořit prohlubeň, do které budete pomalu nalévat marmeládu po celém obvodu.
  7. Nalijte zbývající polovinu těsta tak, aby zakrylo marmeládu.
  8. Dejte formu s těstem do předehřáté trouby a pečte přibližně 45 minut, nebo dokud bábovka nezíská zlatavou barvu.
  9. Po upečení nechte bábovku vychladnout ve formě asi 15 minut a vyklopte ji na velký talíř nebo třeba tác.

Taková bábovka s marmeládou je skvělou volbou pro sladký dezert nebo svačinu. Marmeládu si můžete vybrat podle svých oblíbených chutí, jako je jahodová, meruňková, malinová nebo broskvová. Pokud rádi kyselejší, můžete použít také třeba rybízovou. Tuto bábovku s marmeládou si zcela jistě oblíbí také vaše děti.

Napsat komentář