Výborná bábovka ze šlehačky – vyzkoušený recept

Upečte si tuto výbornou bábovku se šlehačkou. Jedná se o vyzkoušený hrnkový recept, který vám ušetří práci i čas a bábovka bude prostě skvělá. Podle chuti do ní můžete samozřejmě přidat také další ingredience.

Ingredience

  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 1/2 hrnku cukru krystal
  • 1/2 hrnku másla (rozpuštěného)
  • 3 vejce
  • 1 hrnek smetany ke šlehání (šlehačky)
  • 1 a 1/2 čajové lžičky prášku do pečiva
  • Vanilkový cukr nebo vanilkový extrakt (dle chuti)
  • Špetka soli

Postup

  1. Předehřejte si nejprve troubu na 180 °C a připravte si zatím formu na bábovku – vymažte ji olejem nebo máslem a vysypte strouhankou nebo moukou.
  2. Ve velké míse smíchejte krystalový cukr, rozpuštěné máslo, vajíčka, šlehačku a vanilkový cukr nebo pokud používáte, tak vanilkový extrakt. Promíchejte všechny ingredience dohladka.
  3. Postupně přidejte hladkou mouku smíchanou s práškem do pečiva a špetkou soli. Promíchejte, dokud nevznikne hladké těsto bez hrudek.
  4. Nalijte toto hotové těsto do připravené formy na bábovku.
  5. Dejte bábovku se šlehačkou péct do předehřáté trouby a pečte přibližně 45 minut, nebo dokud bábovka nemá zlatavou barvu. Pro jistotu zkontrolujte zapíchnutím špejle.
  6. Po upečení nechte bábovku vychladnout ve formě a následně ji zkuste opatrně vyklopit.

Tato bábovka ze šlehačky bude mít skvělou a krémovou chuť díky přidané šlehačce. Můžete ji ozdobit například moučkovým cukrem nebo využít nějakou polevu.

Napsat komentář