Řezy “macecha” – recept s pudinkem a krémovou čepicí

Řezy “macecha” jsou oblíbeným dezertem, který kombinuje piškoty, pudink a krémovou vrstvu. Zde je recept na řezy “Macecha” s pudinkem a krémovou čepicí, které musíte alespoň jednou vyzkoušet i vy, tak neváhejte a pusťte se do toho.

Ingredience

Na piškotovou vrstvu

  • 250 g cukrářských piškotů

Na pudinkovou vrstvu

  • 2 balíčky vanilkového pudinkového prášku
  • 500 ml mléka
  • 4 lžíce cukru

Na krémovou čepici

  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 2 lžíce cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Postup

  1. Piškotová vrstva:
    • Na dno plechu položte první vrstvu piškotů. Piškoty můžete rozlámáním přizpůsobit velikosti formy podle potřeby.
  2. Pudinková vrstva:
    • Připravte pudinkový prášek podle návodu na balení, ale použijte spíš poloviční množství mléka, aby byl pudink hustý a podle potřeby můžete přidat mléko navíc.
    • Připravený pudink nalijte na piškotovou vrstvu a urovnejte.
  3. Krémová čepice:
    • Ve studené misce ušlehejte smetanu ke šlehání s cukrem a vanilkovým extraktem, dokud nevznikne pevná směs, díky které uděláte finální čepici.
  4. Dokončení:
    • Na pudinkovou vrstvu nanesete smetanovou krémovou čepici a vyrovnejte.
  5. Chlazení:
    • Hotové řezy dejte do lednice a nechte je minimálně několik hodin ztuhnout, ideálně přes noc, nebo alespoň polovinu dne.
  6. Krájení a podávání:
    • Před podáváním řezy macecha nakrájejte na vámi požadované kousky. Můžete ještě navíc ozdobit čokoládovými kousky, ovocem nebo jinou oblíbenou dekorací podle chuti nebo vašeho vkusu.

Užijte si skvělou kombinaci pudinku a krému ve formě řezů “macecha”. Dezert je lahodný a ideální pro každou příležitost. Od sladké tečky po hlavním jídle až po skvělý dezert ke kafíčku například na nějaké oslavě nebo setkání s přáteli.

Napsat komentář