Broskvový koláč – hrnkový recept

Přinášíme velice jednoduchý recept na broskvový koláč s čerstvými broskvemi., který potěší každého milovníka dobrých a poctivých koláčů s ovocem.

Ingredience

  • 2 hrnky čerstvých broskví (oloupaných a nakrájených na tenké plátky)
  • 1 1/2 hrnku hladké mouky
  • 1 1/2 čajové lžičky prášku do pečiva
  • 1/2 čajové lžičky soli
  • 1/2 hrnku másla (měkkého)
  • 1 hrnek cukru
  • 2 velká vejce
  • 1 čajová lžička vanilkového extraktu
  • 1/2 hrnku plnotučného mléka

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180 °C a připravte si koláčovou formu, kterou vymažte máslem nebo vyložte pečícím papírem.
  2. Ve velké míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl. Odložte stranou.
  3. V jiné míse utřete máslo s cukrem, dokud nezískáte krémovou a nadýchanou konzistenci. Přidejte vejce, jedno po druhém, a po každém dobře promíchejte. Přidejte vanilkový extrakt a opět promíchejte.
  4. Postupně přidávejte suché ingredience do směsi s máslem a cukrem, střídavě s mlékem. Začněte a skončete suchými ingrediencemi. Míchejte, dokud nedostanete hladké těsto.
  5. Nalijte těsto do připravené formy a rovnoměrně rozetřete. Na vrch koláče rozložte nakrájené broskve.
  6. Koláč vložte do předehřáté trouby a pečte asi 35 až 40 minut, nebo dokud nezezlátne a nevyrovná se povrchu.
  7. Po upečení vyjměte broskvový koláč z trouby a nechte ho vychladnout před podáváním. Můžete koláč posypat moučkovým cukrem nebo případně podávat s kopečkem šlehačky.

Tento broskvový koláč je skvělým způsobem, jak využít sezónní, čerstvé broskve a vytvořit sladký dezert, na kterém si pochutnáte s rodinou nebo přáteli.

Napsat komentář