Lahodné broskvové řezy – recept s tvarohovým krémem

Vynikající, lahodné a osvěžující broskvové řezy s tvarohovým krémem musíte vyzkoušet. Můžete použít čerstvé broskve, ale samozřejmě můžete využít také jiné ovoce podle chuti. Tvarohový krém v kombinaci se šťavnatým dužnatým ovocem je prostě delikátní pochoutka.

Ingredience

  • 200 g broskví (oloupaných a nakrájených na tenké plátky)
  • 200 g másla (měkkého)
  • 200 g cukru
  • 4 vejce
  • 250 g hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 500 g tvarohu
  • 100 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • šťáva z 1 citronu
  • mletý skořicový cukr (na posypání, podle chuti)

Postup

  1. V míse smíchejte máslo se 150 g cukru, dokud nezískáte hladkou a krémovou konzistenci. Přidejte vejce a důkladně promíchejte.
  2. Do směsi přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a dobře promíchejte, dokud nedostanete hladké těsto.
  3. Na plech položte pečicí papír a rozetřete na něj těsto na řezy. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 15 až 20 minut, nebo dokud řezy nezezlátnou.
  4. Mezitím připravte tvarohový krém. Ve druhé míse smíchejte tvaroh, moučkový cukr, vanilkový cukr a šťávu z citronu. Dobře promíchejte, dokud nezískáte hladký tvarohový krém.
  5. Po upečení řezů je nechte vychladnout. Poté je rozřízněte na půl a nanesete vrstvu tvarohového krému na spodní část. Na krém položte plátky broskví a zakryjte horní částí řezu.
  6. Posypte vrchní část řezů mletým skořicovým cukrem pro dochucení a dekoraci.
  7. Hotové broskvové řezy s tvarohovým krémem můžete ihned podávat. Skvěle chutnají jako osvěžující dezert nebo pochoutka ke kávě či čaji.

Tento recept je skvělý způsob, jak využít čerstvé broskve a připravit si lahodný a svěží dezert.

Napsat komentář