Brownies z červené řepy – recept

Brownies z červené řepy je zajímavou variantou tohoto oblíbeného dezertu, která přidává do tohoto receptu netradiční složku a zároveň dodává brownies hezkou barvu a výživnou, zdravou ingredienci. Tady máte vynikající recept na brownies z červené řepy.

Ingredience

  • 1 středně velká červená řepa
  • 150 g hořké čokolády
  • 100 g másla
  • 150 g cukru
  • 3 velká vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 100 g hladké mouky
  • 30 g kakaa
  • Špetka soli
  • Případně ořechy nebo čokoládové kousky na doplnění

Postup

  1. Troubu předehřejte na 180 °C a připravte plech nebo formu vyloženou pečicím papírem.
  2. Červenou řepu oloupejte, nakrájejte na menší kousky a uvařte, dokud není měkká. Poté ji rozmixujte dohladka v mixéru nebo food processoru. Můžete také použít čerstvě drcenou červenou řepu.
  3. Ve vodní lázni rozpusťte hořkou čokoládu spolu s máslem, dokud nevznikne hladká směs. Poté nechte chvíli vychladnout.
  4. V jiné míse smíchejte vejce, cukr a vanilkový extrakt. Dobře vše promíchejte.
  5. Přidejte rozpuštěnou čokoládu a máslo do směsi s vejci a opět důkladně promíchejte.
  6. Přidejte červenou řepu a promíchejte.
  7. Přidejte hladkou mouku, kakao a špetku soli. Směs promíchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
  8. Pokud si přejete, můžete do těsta přidat ořechy nebo čokoládové kousky.
  9. Těsto nalijte do připravené formy a vyrovnejte povrch.
  10. Pečte brownies asi 20 až 25 minut, dokud okraje nejsou pevné a střed stále lehce vlhký. Nepečte příliš dlouho, aby brownies zůstalo vláčné.
  11. Nechte brownies vychladnout a potom je můžete nakrájet na čtverečky a podávat.

Brownies z červené řepy budou mít krásnou barvu a příjemnou chuť. Červená řepa dodává tomuto dezertu nejen barvu, ale také sladkou a lehce originální příchuť.

Napsat komentář