Bylinkové knedlíčky do polévky – recept bez vajec a s podmáslím

Hledáte vynikající recept na bylinkové knedlíčky do polévky? Jo a bez vajec prosím? Pak máme právě pro vás tento recept na skvělé knedlíčky s podmáslím, bez vajec a s bylinkami. Jsou vynikající a polévka s nimi je úplně o něčem jiném.

Ingredience

  • 2 hrnky hladké mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 hrnku čerstvě nasekaných bylinek (například petržel, kopr, tymián, oregano)
  • 1/2 šálku podmáslí
  • Voda (případně zeleninový vývar) na zahuštění těsta

Postup

  1. Ve velké míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl.
  2. Přidejte nasekané bylinky a promíchejte, aby se rovnoměrně rozložily v těstě.
  3. Postupně přilévejte podmáslí a míchejte, dokud se všechny ingredience nespojí. Měli byste získat hrudkovité těsto.
  4. Pokud je těsto příliš suché, přidejte postupně vodu (nebo zeleninový vývar) postupně, dokud nezískáte hladké a pružné těsto, které se lehce zpracovává.
  5. Připravené těsto nechte odpočinout po dobu 15 až 20 minut, aby se ingredience propojily.
  6. Mezitím připravte hrnec se vroucí osolenou vodou.
  7. S pomocí lžíce nebo mokrých rukou formujte malé knedlíčky z těsta a opatrně je vkládejte do vroucí vody.
  8. Vařte knedlíčky po dobu 10 až 15 minut, dokud nevyplavou na hladinu a nebudou mít pružnou konzistenci. Pokud jsou knedlíčky větší, může to trvat déle.
  9. Vyjměte uvařené knedlíčky z vody pomocí naběračky nebo cedníku a přidejte je do připravené polévky.
  10. Bylinkové knedlíčky bez vajec podávejte teplé ve vaší oblíbené polévce, jako jsou drůbeží polévky, zeleninové polévky nebo jiné vývary.

Tyto bylinkové knedlíčky do polévky bez vajec a s podmáslím jsou lehkou a chutnou alternativou k tradičním knedlíčkům. Přidávají do polévky bohatou bylinkovou chuť.

Napsat komentář