Grilovaný chřest s holandskou omáčkou a vejcem – recept

Dopřejte si tento vynikající grilovaný chřest s holandskou omáčkou a vejcem. Jedná se o lahodný a chutný pokrm, který spojuje vynikající chřestovou chuť s krémovou holandskou omáčkou a uvařeným vejcem. Díky tomuto receptu a chřestu si můžete připravit vynikající a lehkou večeři.

Ingredience

Grilovaný chřest:

  • 500 g zeleného chřestu
  • Olivový olej
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř

Holandská omáčka:

  • 3 žloutky
  • 1 lžička hořčice
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 225 g másla
  • Sůl a pepř podle chuti

Vejce:

  • 4 vejce
  • Ocet (pro vaření vajec)

Postup

Grilovaný chřest:

  1. Připravte gril a předehřejte si ho na střední teplotu.
  2. Chřest očistěte a odřízněte jeho tvrdé konce.
  3. Chřest potřete olivovým olejem, osolte a opepřete podle chuti.
  4. Grilujte chřest na ohni, dokud nebude měkký a nezíská lehký otisk od grilu. To by mělo trvat přibližně tak 5 až 6 minut. Občas chřest otáčejte. Potom sundejte z grilu a nechte stranou.

Holandská omáčka:

  1. V menším hrnci si rozehřejte máslo na mírném ohni, dokud se nerozpustí. Nechte stát, dokud se bude tvořit bílá pěna na povrchu. Poté tuto pěnu odstraňte, aby zůstala jen čisté, rozpuštěné máslo.
  2. V jiném menším kastrolku smíchejte žloutky, citronovou šťávu a hořčici. Vařte tuto směs ve vodní lázni a stále míchejte, dokud směs nezhoustne.
  3. Pomalu přilijte rozpuštěné máslo do směsi žloutků a stále míchejte, abyste vytvořili hladkou holandskou omáčku. Podle potřeby dochuťte ještě solí a pepřem.

Vejce:

  1. přiveďte v hrnci vodu k varu a přidejte trochu octa. Promíchejte.
  2. Vejce vložte do vroucí vody a vařte 5 až 10 minut podle toho, jak chcete vejce uvařit.
  3. Uvařená vajíčka vytáhněte z vody nebo sceďte, ponořte je do studené vody a oloupejte.

Podávání:

  1. Na talíře rozložte grilovaný chřest.
  2. Položte uvařená vajíčka na vrchol chřestu.
  3. Zalijte všechno holandskou omáčkou.
  4. Dochuťte podle potřeby solí a pepřem.

Napsat komentář