Lahodná horká čokoláda je oblíbeným teplým nápojem, zejména během chladných zimních dnů. Zkuste i vy tento recept na klasickou horkou čokoládu, která příjemně zahřeje a rozmazlí vaše chuťové buňky.
Ingredience
- 2 hrnky mléka (ideálně plnotučné mléko)
- 100 g hořké čokolády (s obsahem kakaa alespoň 70 %)
- 2 lžíce cukru (nebo podle chuti)
- 1 lžička vanilkového cukru
- Špetka soli
- Šlehačka na ozdobu (volitelně)
Postup
- Nakrájejte nebo rozlámejte hořkou čokoládu na malé kousky, aby se rychleji rozpustila.
- V hrnci na středním ohni zahřejte mléko, dokud nezačne mírně vařit. Hlídejte, aby se mléko nepřehřálo a nezačalo vařit.
- Do horkého mléka přidejte nakrájenou hořkou čokoládu. Míchejte, dokud se čokoláda úplně nerozpustí a směs nebude hladká.
- Přidejte cukr, vanilkový cukr a špetku soli. Míchejte, dokud se všechny ingredience dobře nespojí.
- Ochutnejte horkou čokoládu a případně přidejte více cukru, pokud máte rádi sladší chuť.
- Horkou čokoládu nalijte do hrnků a můžete ji ozdobit například šlehačkou, případně přidat trochu skvělé skořice.
Díky tomuto jednoduchému receptu si doma připravíte bohatou a lahodnou horkou čokoládu. Můžete také přidat další ingredience podle své chuti, jako je třeba skořice nebo chilli.