Horká čokoláda – recept

Lahodná horká čokoláda je oblíbeným teplým nápojem, zejména během chladných zimních dnů. Zkuste i vy tento recept na klasickou horkou čokoládu, která příjemně zahřeje a rozmazlí vaše chuťové buňky.

Ingredience

  • 2 hrnky mléka (ideálně plnotučné mléko)
  • 100 g hořké čokolády (s obsahem kakaa alespoň 70 %)
  • 2 lžíce cukru (nebo podle chuti)
  • 1 lžička vanilkového cukru
  • Špetka soli
  • Šlehačka na ozdobu (volitelně)

Postup

  1. Nakrájejte nebo rozlámejte hořkou čokoládu na malé kousky, aby se rychleji rozpustila.
  2. V hrnci na středním ohni zahřejte mléko, dokud nezačne mírně vařit. Hlídejte, aby se mléko nepřehřálo a nezačalo vařit.
  3. Do horkého mléka přidejte nakrájenou hořkou čokoládu. Míchejte, dokud se čokoláda úplně nerozpustí a směs nebude hladká.
  4. Přidejte cukr, vanilkový cukr a špetku soli. Míchejte, dokud se všechny ingredience dobře nespojí.
  5. Ochutnejte horkou čokoládu a případně přidejte více cukru, pokud máte rádi sladší chuť.
  6. Horkou čokoládu nalijte do hrnků a můžete ji ozdobit například šlehačkou, případně přidat trochu skvělé skořice.

Díky tomuto jednoduchému receptu si doma připravíte bohatou a lahodnou horkou čokoládu. Můžete také přidat další ingredience podle své chuti, jako je třeba skořice nebo chilli.

Napsat komentář