Kapr na grilu v alobalu – recept

Grilovaný kapr v alobalu je skvělý způsob, jak připravit rybí pokrm hezky venku na grilu. Díky použitému alobalu zachováte šťavnatost a omezíte přímý kontakt s grilem. Užijte si tento skvělý a jednoduchý recept, pro který je zásadní čerstvý kapr a pár dalších ingrediencí.

Ingredience

  • 1 menší kapr
  • Olivový olej
  • Čerstvé bylinky, například tymián, rozmarýn
  • 1 citron na plátky
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 4 oloupané a na plátky nakrájené stroužky česneku
  • alobal

Postup

  1. připravte si čistý gril a předehřejte na střední teplotu, prostě ne moc žhavý.
  2. Očistěte kapří maso, zkontrolujte nežádoucí šupiny a opláchněte.
  3. Nařežte několik hlubokých řezů z každé strany kapra.
  4. Vnitřek kapra naplňte čerstvými bylinkami, plátky citronu a česnekem.
  5. Kapra osolte a opepřete z obou stran.
  6. Položte kapra na dostatečně velký kus alobalu tak, aby byl kapr celý zabalený.
  7. Kapra potřete olivovým olejem a posypte dalšími bylinkami.
  8. Zabalte kapra do alobalu tak, aby byl důkladně uzavřený.
  9. Položte alobal s kaprem na předehřátý gril a pečte asi tak 20 minut z každé strany.
  10. Potom otevřete alobal, aby se mohl kapr trochu opéct a získat chuť z grilu.
  11. Grilovaného kapra v alobalu podávejte s dalšími plátky citronu a čerstvými bylinkami.

Vynikající recept na kapra na grilu v alobalu zachovává šťavnatost a skvělou chuť rybího masa, zatímco bylinky a citron dodávají další skvělé chutě a vůně. Grilovaného kapra v alobalu můžete podávat s různými přílohami, jako jsou například grilované brambory nebo zelenina.

Napsat komentář