Rybí karbanátky z kapra nebo rybího filé – recept

Tyto výborné rybí karbanátky z kapra nebo jiného rybího filé jsou lahodným pokrmem, který lze snadno připravit stejně jako jiné varianty karbanátek a jejich chuť je úžasná. Navíc ryby jsou zdravé a měli bychom je zařadit do našeho jídelníčku.

Ingredience

  • 500 g rybího masa (kapr, treska, platýs, štika atd.), zbavené kostí a nakrájené na menší kousky
  • 1 středně velká cibule, jemně nakrájená
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 1/2 hrnku (50 g) strouhanky
  • 2 vejce
  • 2 lžičky citronové šťávy
  • 2 lžičky soli
  • Mletý černý pepř podle chuti
  • Olej na smažení
  • Plátek citronu a čerstvá petrželka na ozdobu

Postup

  1. Příprava rybího masa: Rybí maso připravte na jemnou pastu například pomocí mixéru nebo food procesoru. Pokud používáte filety s většími kostmi, ujistěte se, že jsou odstraněny. Můžete také nechat některé menší kousky rybího masa, aby byly v karbanátkách příjemně cítit a podtrhly tak chuť.
  2. Příprava těsta: Ve velké míse smíchejte mleté rybí maso s nasekanou cibulí, česnekem, strouhankou, vejci, citronovou šťávou, solí a mletým pepřem. Dobře promíchejte, dokud nevznikne kompaktní těsto. Pokud je těsto příliš lepkavé, můžete přidat více strouhanky.
  3. Tvarování a smažení rybích karbanátků: Z těsta vytvořte karbanátky velikostně podle vaší preference. Ve velké pánvi rozehřejte rostlinný olej na střední teplotu. Smažte rybí karbanátky z obou stran 4 minuty. Hotové karbanátky by měly být křupavé a dozlatova.
  4. Dokončení a podávání: Hotové rybí karbanátky odeberte z pánve a nechte je na papírovém ubrousku od přebytečného oleje. Rybí karbanátky podávejte teplé. Můžete je ozdobit plátkem citronu i nasekanou petrželkou a podávat například s bramborovou kaší.

Zkuste tyto méně obvyklé, ale velice chutné rybí karbanátky z kapra nebo jiného rybího filé, které jsou skvělým pokrmem pro milovníky rybího masa. Jsou také mnohem zdravější, než klasické a pokud budete chtít, můžete je samozřejmě péct v troubě místo smažení.

Napsat komentář