Kovbojské fazole s klobásou – recept

Nebojte se, nemusíte být kovbojem, abyste si mohli vychutnat toto jídlo. Kovbojské fazole s klobásou jsou skvělým pokrmem, který kombinuje fazole s chutí kvalitní klobásy. Zkuste tento recept na skvělé jídlo z fazolí.

Ingredience

  • 1 lžíce oleje
  • 1 cibule, nasekaná
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 zelená paprika, nakrájená na kostičky
  • 1 červená paprika, nakrájená na kostičky
  • 250 g klobás (použijte kvalitní klobásu podle vašeho výběru), nakrájené na plátky nebo kolečka
  • 2 plechovky fazolí, propláchnuté a osušené
  • 1 plechovka nasekaných rajčat
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na velké pánvi rozehřejte olej na středním ohni.
  2. Přidejte nasekanou cibuli a osmahněte ji dozlatova.
  3. Přidejte nasekaný česnek a osmahněte ho asi 30 sekund, dokud nezačne hezky vonět.
  4. Přidejte nakrájenou klobásu a opečte ji asi tak 5 minut, dokud nebude hezky udělaná.
  5. Přidejte nakrájenou zelenou a červenou papriku a osmahněte zhruba 3 minuty.
  6. Přidejte mletou papriku a mletý kmín. Míchejte směs a prohřejte asi minutu, aby koření uvolnilo své aroma.
  7. Přidejte vařené fazole a vařte tak 5 až 10 minut, aby se všechny chutě propojily.
  8. Přidejte nakrájená rajčata a vařte ještě asi 5 minut.
  9. Ochutnejte kovbojské fazole s klobásou a přidejte sůl a pepř podle chuti.
  10. Před podáváním můžete ještě ozdobit nasekanou petrželkou.

Toto skvělé a jednoduché jídlo můžete podávat například s rýží, čerstvým pečivem, nebo jen tak samostatně. Je to skvělá dobrota kombinující chuť fazolí a klobásy.

Napsat komentář