Makové řezy s citronovou polevou – recept

Pro milovníky máku tady máme makové řezy s citronovou polevou, které dokonale spojují bohatou chuť zdravého máku s osvěžující kyselostí citronové polevy. Tato kombinace není příliš obvyklá, ale svou chutí vás dostane a tyto makové řezy si oblíbíte.

Ingredience

  • Pro těsto:
    • 200 g mletého máku
    • 200 g mouky
    • 200 g másla
    • 150 g cukru
    • 1 vejce
    • Šťáva a kůra z 1 citronu
    • 1/2 sáčku prášku do pečiva
    • Špetka soli
  • Na citronovou polevu:
    • 1 hrnek moučkového cukru
    • Šťáva a kůra z 1 citronu
    • 3 lžíce horké vody

Postup

  1. Příprava těsta
    • Ve velké míse smíchejte mletý mák, mouku, prášek do pečiva a špetku soli.
    • V samostatné míse vyšlehejte máslo s cukrem do světlé a nadýchané pěny.
    • Přidejte vejce, citronovou šťávu s kůrou a dobře promíchejte.
  2. Dokončení těsta
    • Postupně přidejte suché ingredience do mokrých a dobře promíchejte. Měli byste získat konzistentní těsto.
  3. Pečení
    • Předehřejte troubu na 180 °C.
    • Těsto rozprostřete ve vymazaném plechu nebo na pečícím papíru.
    • Pečte 20 až 25 minut, dokud těsto nezíská zlatavou barvu. Nechte vychladnout.
  4. Příprava citronové polevy
    • V míse smíchejte moučkový cukr s citronovou šťávou a kůrou.
    • Postupně přidávejte horkou vodu, dokud nedosáhnete požadované konzistence polevy. Měla by být tak akorát hustá, aby dobře zakryla povrch makových řezů.
  5. Nakrájení a ozdobení
    • Těsto nakrájejte na čtverce nebo obdélníky podle sebe.
    • Polejte každý kousek citronovou polevou a nechte ji ztuhnout.

Tyto delikátní makové řezy s citronovou polevou jsou skvělým dezertem k čaji nebo ke kávě. Tuto skvělou kombinaci máku a citronu si určitě zamilujete.

Napsat komentář