Pečená cuketa v těstíčku – recept

Jednoduché recepty jsou často i chuťově ty nejlepší. Pečená cuketa v těstíčku je toho důkazem. Pokud máte velkou úrodu ze zahrádky, pak vás určitě potěší také tento skvělý recept, který je na léto jako dělaný.

Ingredience

  • 1 středně velká cuketa
  • 1/2 hrnku hladké mouky
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1/4 lžičky česnekového prášku
  • 1/4 lžičky papriky
  • 1/2 hrnku mléka
  • 1 vejce
  • Olej na pečení

Postup

  1. Předehřejte troubu na 200 °C a připravte plech vyložený pečícím papírem.
  2. Cuketu omyjte a nakrájejte na tenké plátky nebo proužky. Můžete použít také struhadlo na zeleninu.
  3. Ve středně velké míse smíchejte mouku, sůl, pepř, česnekový prášek a papriku.
  4. V jiné misce rozšlehejte vejce a přidejte mléko. Dobře promíchejte.
  5. Plátky cukety ponořte nejdříve do směsi s vejcem a mlékem a poté je obalte ve směsi s moukou. Ujistěte se, že jsou cuketové plátky rovnoměrně obalené.
  6. Položte obalené plátky cukety na připravený plech potažený pečícím papírem. Můžete je mírně pokapat olejem, aby byly křupavější.
  7. Pečte v předehřáté troubě asi 20 až 25 minut, nebo dokud těstíčko nezačne získávat zlatavou barvu.
  8. Hotové pečené cukety v těstíčku můžete podávat jako předkrm nebo přílohu. Doporučuje se podávat je s nějakou omáčkou nebo dipem. Například s jogurtovým dipem nebo pikantní rajčatovou omáčkou.

Tento recept vám umožní vychutnat si křupavou a chutnou cuketu pečenou v těstíčku, která je zároveň lehčí a zdravější alternativou klasické smažené verze.

Napsat komentář