Pečené kuřecí paličky na medu s batáty – recept

Tento recept na pečené kuřecí paličky s medem a batáty je snadný a chutný díky kombinaci medu s kuřecím masem a sladkými batáty. A i když to není nijak složitý recept, tak udělá spoustu parády jako hlavní chod ať už na oběd nebo na večeři. Skvěle se k tomuto jídlu hodí také zeleninový obloha nebo salát.

Ingredience

  • 500 až 700 g kuřecích paliček
  • 3 středně velké batáty
  • 3 lžíce medu
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané nebo rozmačkané
  • 1 lžička mleté červené papriky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti

Postup

  1. Batáty oloupejte a nakrájejte na menší kousky. Kuřecí paličky důkladně očistěte a osušte papírovou například utěrkou.
  2. Ve velké míse smíchejte med, olivový olej, nasekaný česnek, mletou papriku, mletý kmín, sůl a pepř.
  3. Paličky kuřecího masa a kousky batátů smíchejte s marinádou, aby bylo dobře vše obalené.
  4. Zapněte a předehřejte troubu na 200 °C.
  5. Paličky a batáty rozložte na plech vyložený pečicím papírem nebo vymazaný olejem.
  6. Pečte v předehřáté troubě asi tak 30 minut nebo dokud kuřecí maso a batáty nejsou zlatavé.
  7. Během pečení občas paličky a batáty promíchejte, aby se rovnoměrně upekly.
  8. Hotové pečené kuřecí paličky na medu podávejte s pečenými batáty, ozdobené například čerstvě nasekanou petrželkou.

Napsat komentář