Pohanka s červenou řepou – recept

Pohanka s červenou řepou je velice chutná a zdravá. Najde své využití jako příloha nebo lehké jídlo třeba na večeři. Kombinace pohanky a červené řepy tvoří příjemnou kombinaci a měli byste tyto dvě ingredience mít ve svém jídelníčku rozhodně častěji.

Ingredience

  • 1 hrnek pohanky
  • 2 hrnky vody
  • 2 střední červené řepy
  • Olivový olej
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Čerstvé bylinky (např. petrželka, koriandr) na ozdobení
  • Kozí sýr, nebo třeba sýr feta na ozdobení (volitelně)

Postup

  1. Oloupejte a nakrájejte červenou řepu na malé kostičky.
  2. Pohanku propláchněte vodou a nechte ji okapat. V hrnci přiveďte 2 hrnky vody k varu, přidejte pohanku, snižte sporák na minimum, zakryjte hrnec poklicí a vařte zhruba 15 až 20 minut, dokud není pohanka měkká.
  3. Na pánvi si rozehřejte olivový olej. Přidejte nakrájenou červenou řepu a opékejte ji asi 5 minut, dokud nezměkne a nezačne lehce zlátnout. Můžete přidat sůl a pepř podle chuti.
  4. Smíchejte uvařenou pohanku s opečenou červenou řepou. Můžete přidat další olivový olej nebo máslo podle své chuti.
  5. Pohanka s červenou řepou je hotová. Můžete ji posypat čerstvými bylinkami a pokud máte rádi sýry, tak přidat na navíc několik drobných kostek kozího sýra nebo fety.

Pohanku s červenou řepou můžete podávat jako samostatnou přílohu nebo jako lehký oběd či večeři. Jedná se o velice dobrou kombinaci chutí a zdravých ingrediencí.

Napsat komentář