Steaky z hovězího masa s chřestem a slaninou – recept

Luxusní steaky z hovězího masa s chřestem a slaninou jsou výborné a pokud máte po ruce hovězí maso a je právě období chřestu, tak na nic nečekejte. Tento recept skvěle spojuje bohatou chuť masa s chřestem a slaninou.

Ingredience

  • 2 hovězí steaky (asi 200 až 250 g každý)
  • 200 g chřestu
  • 4 plátky slaniny
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • 2 stroužky česneku, nasekané

Postup

  1. Očistěte zelený chřest a odřízněte jeho tvrdé konce.
  2. Na pánvi s olivovým olejem osmahněte na středním ohni asi 5 minut, dokud chřest nezměkne a nezíská zlatavou barvu. Občas promíchejte a dochuťte solí a pepřem. Potom chřest dejte stranou.
  3. Na pánvi opečte slaninu na obou stranách, dokud nebude hezky křupavá. Potom ji vytáhněte z pánve a nechte na papírovém ubrusu, aby se zbavila přebytečného tuku.
  4. Steaky dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem.
  5. Připravte si gril a rozehřejte ho na střední teplotu.
  6. Grilujte steaky asi 3 až 4 minuty na každé straně (pro středně propečený, záleží také na tloušťce masa), nebo podle vašich preferencí pro propečení masa. Grilovaný steak by měl zůstat uvnitř šťavnatý.
  7. Na talíře rozložte grilovaný steak, položte na steak grilovaný chřest a na něj plátek křupavé slaniny. Posypte nasekaným česnekem.

Užijte si grilování a vynikající kombinaci bohaté chuti hovězího masa s chřestem a slaninou. Můžete ho podávat s vaším oblíbeným přílohami, jako jsou třeba brambory nebo jiná příloha podle vaší volby.

Napsat komentář