Studená okurková polévka s koriandrem – recept

Ideální kombinace, jak spojit skvělou chuť polévky s tím, že vás dokonale osvěží v horkém létě. Studená okurková polévka s koriandrem je skvělým osvěžujícím pokrmem, který si můžete vychutnat jako lehké hlavní jídlo nebo použít jako skvělý předkrm v podobě polévky.

Ingredience

  • 4 středně velké okurky, oloupané a nakrájené na menší kousky
  • 1 šalotka, nasekaná
  • 2 stroužky česneku, prolisované
  • 2 hrnky bílého jogurtu
  • 1 hrnek nízkotučného mléka nebo studené vody
  • 2 lžičky olivového oleje
  • Šťáva ze 2 citronů (podle chuti)
  • 1/2 šálku nasekaného koriandru
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
  • Led k podávání

Postup

  1. V mixéru smíchejte okurky, šalotku, česnek, jogurt, mléko nebo vodu, olivový olej a šťávu z citronu. Mixujte do hladké konzistence.
  2. Přidejte nasekaný koriandr a promíchejte.
  3. Ochutnejte a přidejte sůl a pepř podle chuti. Případně přidejte více citronové šťávy, pokud chcete.
  4. Dejte polévku do chladu a nechte ji alespoň dvě hodiny vychladit.
  5. Před podáváním přidejte do každé porce led a posypte ještě čerstvým koriandrem.

Tato studená okurková polévka s koriandrem je skvělým lehkým pokrmem nebo předkrmem na osvěžení v teplých letních dnech. Můžete si k polévce dát ještě nějaký zeleninový salát podle chuti a užívat chutě čerstvé zeleniny.

Napsat komentář