Domácí rybí salát z kapra – recept

Rybí salát z kapra může skvěle posloužit jako osvěžující a zdravá volba pro lehký oběd nebo večeři. No a jaký jiný než domácí rybí salát, který si sami připravíme a doladíme k dokonalosti podle své chuti, hm? Zkuste tento recept a užijte si skvělý a čerstvý salát z kapra, který vám například zbyl.

Ingredience

  • 300 g pečeného nebo vařeného kapřího masa, vychlazeného a nakrájeného na kousky
  • 1 velká okurka nakrájená na kostičky
  • 1 červená paprika nakrájená na kostičky
  • 1/2 červené cibule nakrájené na tenké plátky
  • 2 lžíce opláchnutých kaparů (nepovinné)
  • 1/4 hrnku nasekané čerstvé petrželky
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. V míse smíchejte nakrájené kapří maso, okurku, papriku, cibuli, kapary a petržel.
  2. V menší misce smíchejte olivový olej, citronovou šťávu, sůl a pepř.
  3. Přelijte připravený salát tímto dresinkem a důkladně promíchejte.
  4. Ochutnejte a podle potřeby ještě přidejte sůl a pepř.
  5. Nechte hotový rybí salát odpočívat v lednici alespoň 30 minut, aby se chutě prolily, ideálně však o něco déle.
  6. Před podáváním můžete salát posypat další čerstvou petrželkou.

Tento domácí rybí salát z kapra je skvělým způsobem, jak využít například zbylé kapří maso v lehkém a chutném rybím pokrmu. Podávejte salát samostatně nebo s čerstvým, křupavým chlebem.

Napsat komentář