Smažený kapr na česneku – recept

Kombinace rybího masa a česneku nemá chybu, a proto tady máme i tento recept. Smažený kapr na česneku je lahodný rybí pokrm, který spojuje chuť kapra právě s aromatickým česnekem. Pokud máte rádi a děláte občas smaženého kapra, pak byste měli vyzkoušet i tuto variantu.

Ingredience

  • 4 až 6 kapřích filet
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Hladká mouka pro obalení
  • 3 vejce
  • Strouhanka na obalení
  • 4 stroužky prolisovaného česneku
  • Olej nebo máslo na smažení

Postup

  1. Nejprve očistěte kapří filé a osušte.
  2. Osolte a opepřete podle toho, jak máte rádi.
  3. Připravte si tři misky nebo hluboké talíře pro mouku, rozšlehané vejce a pro strouhanku.
  4. Kapra nejprve obalujte v mouce, potom v rozšlehaných vejcích a na závěr důkladně ve strouhance.
  5. Rozehřejte si v pánvi dostatek oleje nebo másla.
  6. Smažte obalené kapří filé na pánvi, dokud nebudou zlatavě hnědá a křupavá. Smažte z obou stran.
  7. Během posledních pár minut smažení přidejte do pánve tenká kolečka česneku, aby se osmahly a přidaly masu svou vůni.
  8. Smaženého kapra i česnek vytáhněte z pánve a nechte okapat na papírovém ubrousku.
  9. Podávejte kapra na česneku s bramborovou přílohou podle vlastní volby.

Smažený kapr na česneku chutná skvěle sám o sobě a díky česneku je o něco víc aromatický a česnek se až podezřele dobře hodí ke kapřímu masu. Zkuste i vy tento recept.

Napsat komentář