Nejlepší rychlá čína z kuřecího masa – recept

Skvělý recept pro rychlou čínskou směs s kuřecím masem, kterou můžete připravit snadno a rychle. Pokud neobsahuje tato rychlá čína z kuřecího masa všechny ingredience podle vašich představ, tak to určitě nevzdávejte a přidejte si do receptu další ingredience podle vašich chutí.

Ingredience

  • 500 g kuřecího masa nakrájeného na nudličky
  • 3 polévkové lžíce sójové omáčky
  • 2 polévkové lžíce ústřicové omáčky
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžička sezamového oleje
  • 2 lžíce oleje pro smažení
  • 3 stroužky nasekaného česneku
  • 1 lžička čerstvého nastrouhaného zázvoru
  • 1 paprika nakrájená na proužky
  • 1 hrst hrášku například z plechovky
  • 2 jarní cibulky nakrájené najemno
  • Vařená rýže jako příloha k podávání

Postup

  1. V misce smíchejte sójovou omáčku, ústřicovou omáčku, med a sezamový olej. Přidejte nakrájené kuřecí maso a nechte marinovat alespoň 15 minut. Pokud máte čas, tak určitě déle.
  2. Rozehřejte na pánvi nebo woku olej na středně vysoké teplotě. Přidejte česnek, zázvor a restujte chvilku, dokud se nerozvoní.
  3. Přidejte marinované kuřecí maso a osmahněte ho dozlatova.
  4. Přidejte nakrájenou papriku, hrášek a jarní cibulku. Pokračujte dalších pár minut, dokud zelenina nezměkne. Měla by ale zůstat stále hezky křupavá.
  5. Podávejte tuto rychlou čínskou směs s kuřecím masem nejlépe s vařenou rýží.

Tento recept je velice variabilní, takže si můžete upravit ingredience podle svých preferencí a chutí. Můžete klidně vynechat třeba ústřičnou omáčku a přidat o něco více sójovky.

Napsat komentář