Grilovaná vepřová játra na roštu – recept

Co si takhle díky grilu připravit vepřová játra na roštu? Jsou velice chutným a výživným pokrmem, pokud jsou správně připravena a k tomu poslouží tento jednoduchý recept na grilovaná vepřová játra.

Ingredience

  • 500 g vepřových jater, očištěných a nakrájených na menší kousky
  • 1/4 hrnku oleje (olivový, slunečnicový)
  • 2 stroužky česneku, nasekané nadrobno
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 lžička mletého kmínu
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
  • Citron na plátky k podávání (volitelně)

Postup

  1. V míse smíchejte olej, nasekaný česnek, tymián, mletý kmín, sůl a pepř. Tímto nám vznikne marináda pro vepřová játra.
  2. Játra namočte do marinády a nechte je odpočívat v lednici alespoň tak 30 minut. Pokud máte čas, můžete nechat játra marinovat déle, což umožní, aby se více propojila s chutí marinády.
  3. Předehřejte si gril na střední teplotu.
  4. Položte játra na rozpálený gril a grilujte je asi tak 5 minut na každé straně, nebo dokud nejsou hotová, ale přitom stále šťavnatá. Čas grilování může samozřejmě záviset na velikosti a tloušťce jater.
  5. Na závěr dochutíme podle potřeby solí a pepřem. Můžete také přidat čerstvé bylinky podle vašeho výběru a plátky citronu.
  6. Grilovaná vepřová játra se skvěle hodí k různým přílohám. Můžete je podávat s restovanou zeleninou, bramborovou kaší, nebo s nějakým jednoduchým salátem.

Grilovaná vepřová játra na roštu jsou výborným způsobem, jak si udělat na grilu občas také tento typ masa. Jedná se o snadný a rychlý recept, navíc vnitřnosti obsahují hodně železa, které je pro náš organismus důležité.

Napsat komentář