Jednoduchý a rychlý recept na vepřová játra na minutku se slaninou a cibulkou nadělá spoustu parády bez většího úsilí. Kombinace jater, slaniny a cibulky je dokonalá a už jen ta vůně nenechá člověka dlouho odolávat. Zkuste tento recept třeba na nějakou rychlou večeři.
Ingredience
- 500 g vepřových jater, očištěných a nakrájených na menší kousky
- 150 g slaniny, nakrájené na proužky nebo malé kousky
- 1 velká cibule, nakrájená na tenké plátky
- 2 lžíce oleje nebo másla
- 2 stroužky česneku, nasekané najemno
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Očištěná a nakrájená játra osolte a opepřete.
- Na pánvi rozehřejte olej nebo máslo na střední teplotu. Přidejte nakrájenou slaninu a opečte je dozlatova. Potom ji vytáhněte z pánve a nechte na papírovém ubrusu, aby se odstranil nadbytečný tuk.
- Do stejné pánve přidejte cibuli a česnek. Osmahněte, dokud cibule nezměkne a nezačne být dozlatova.
- Do pánve s cibulí a česnekem přidejte nakrájená játra. Osmahněte je asi zhruba tak 2 minuty z každé strany, aby byla uvnitř stále růžová.
- Přidejte slaninu zpět do pánve a promíchejte, aby se všechny chutě propojily.
- Dochuťte solí a pepřem podle potřeby. Můžete přidat také další bylinky nebo koření podle své chuti a podle toho, co máte rádi.
- Vepřová játra na minutku se slaninou a cibulkou se skvěle hodí například k rýži, bramborové kaši nebo čerstvému pečivu.
Tato rychlá a chutná varianta vepřových jater na minutku je skvělým způsobem, jak si pochutnat na jednoduchém jídle plném skvělých chutí a to díky slanině, cibulce a koření podle vlastní chuti.