Vepřová játra na minutku se slaninou a cibulkou – recept

Jednoduchý a rychlý recept na vepřová játra na minutku se slaninou a cibulkou nadělá spoustu parády bez většího úsilí. Kombinace jater, slaniny a cibulky je dokonalá a už jen ta vůně nenechá člověka dlouho odolávat. Zkuste tento recept třeba na nějakou rychlou večeři.

Ingredience

  • 500 g vepřových jater, očištěných a nakrájených na menší kousky
  • 150 g slaniny, nakrájené na proužky nebo malé kousky
  • 1 velká cibule, nakrájená na tenké plátky
  • 2 lžíce oleje nebo másla
  • 2 stroužky česneku, nasekané najemno
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Očištěná a nakrájená játra osolte a opepřete.
  2. Na pánvi rozehřejte olej nebo máslo na střední teplotu. Přidejte nakrájenou slaninu a opečte je dozlatova. Potom ji vytáhněte z pánve a nechte na papírovém ubrusu, aby se odstranil nadbytečný tuk.
  3. Do stejné pánve přidejte cibuli a česnek. Osmahněte, dokud cibule nezměkne a nezačne být dozlatova.
  4. Do pánve s cibulí a česnekem přidejte nakrájená játra. Osmahněte je asi zhruba tak 2 minuty z každé strany, aby byla uvnitř stále růžová.
  5. Přidejte slaninu zpět do pánve a promíchejte, aby se všechny chutě propojily.
  6. Dochuťte solí a pepřem podle potřeby. Můžete přidat také další bylinky nebo koření podle své chuti a podle toho, co máte rádi.
  7. Vepřová játra na minutku se slaninou a cibulkou se skvěle hodí například k rýži, bramborové kaši nebo čerstvému pečivu.

Tato rychlá a chutná varianta vepřových jater na minutku je skvělým způsobem, jak si pochutnat na jednoduchém jídle plném skvělých chutí a to díky slanině, cibulce a koření podle vlastní chuti.

Napsat komentář