Kokosové rohlíčky plněné krémem – recept

Celkově patří kokosové cukroví a sladkosti mezi nejoblíbenější. Skvěle chutná a s kokosem se také dobře pracuje. Připravte si tyto výborné kokosové rohlíčky plněné krémem. Jedná se o jednoduchý a skvělý recept, který zvládne naprosto každý.

Ingredience

Těsto

  • 2 hrnky strouhaného kokosu
  • 1/2 hrnku kondenzovaného mléka
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • Špetka soli

Krém

  • 1/2 hrnku mascarpone
  • 1/4 hrnku cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Postup

  1. Ve velké míse smíchejte strouhaný kokos, kondenzované mléko, vanilkový extrakt a špetku soli.
  2. Dobře promíchejte, dokud se všechny ingredience nespojí a vytvoří tu správnou konzistenci, kterou lze tvarovat na rohlíčky.
  3. Odebírejte malé kousky těsta a formujte malé tvary v podobě rohlíčků. Mohou být ploché, aby se dobře slepovaly krémem.
  4. Každý tvar obalujte v troše strouhaného kokosu.
  5. Pokládejte rohlíčky na plech s pečicím papírem a dejte je vychladit zhruba na 2 hodiny.
  6. Smíchejte mascarpone, cukr a vanilkový extrakt. Krém by měl být hladký a dostatečně hustý, aby se s ním dalo slepovat.
  7. Po vychlazení a ztuhnutí můžete rohlíčky slepovat připraveným krémem z mascarpone.
  8. Hotové kokosové rohlíčky plněné krémem můžete ihned podávat nebo dát ještě na chvíli do chladu.

Napsat komentář