Jednoduché kuřecí rizoto se zeleninou – recept

Jednoduché kuřecí rizoto se zeleninou je skvělé jídlo, který lze připravit snadno a rychle, i když nejste zrovna master šéf. Tento recept kombinuje výbornou chuť kuřecího masa a zeleniny s krémovou rýží. Podle svých chutí můžete přidat také jiné ingredience nebo koření, třeba kari. Zeleninu můžete použít čerstvou nebo mraženou.

Ingredience

  • 2 kuřecí prsa (nakrájená na kostky)
  • 1 hrnek krátkozrnné rýže
  • 1 cibule (nasekaná)
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 mrkve (oloupané a nastrouhané)
  • 1 červená paprika (nakrájená na kostky)
  • 1 hrst hrášku
  • 4 hrnky kuřecího vývaru
  • 1/2 hrnky bílého vína (volitelné)
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na velké pánvi nebo v hrnci zahřejte olivový olej.
  2. Přidejte nasekanou cibuli a česnek a osmahněte je, dokud cibule nezměkne a nezíská zlatavou barvu a hezky se s česnekem nerozvoní.
  3. Přidejte nakrájená kuřecí prsa a osmahněte je dozlatova.
  4. Přidejte nastrouhanou mrkev, nakrájenou papriku a hrášek. Míchejte a vařte asi tak 5 minut, dokud zelenina nezměkne.
  5. Přidejte rýži a míchejte ji s kuřecím masem a zeleninou, dokud se rýže neobalí olejem a nestane se a pohled průsvitnou.
  6. Přidejte bílé víno, pokud používáte při přípravě rizota a vařte, dokud se nevyvaří.
  7. Postupně přilívejte kuřecí vývar po jednom hrnku a vždy míchejte, dokud se vývar nevstřebá. Pokračujte v přidávání vývaru a míchání, dokud rýže nezměkne a rizoto nemá tu správnou konzistenci a krémovost. To by mělo trvat zhruba tak 20 minut.
  8. Ochutnejte rizoto a podle chuti přidejte sůl a pepř.
  9. Když je rýže měkká a rizoto má krémovou konzistenci, je hotové a vy ho můžete ihned podávat.

Toto kuřecí rizoto se zeleninou je skvělé a jednoduché jídlo, které zvládne opravdu každý a hodí se jak na oběd, tak i na večeři. Ideálně můžete využít sezonní zeleninu, ale dobře poslouží také kvalitní mražená.

Napsat komentář