Hrnkový ovocný koláč – recept s tvarohem a drobenkou

Užijte si tento skvělý recept na hrnkový ovocný koláč s tvarohem a drobenkou, který je jednoduchý a rychlý na přípravu. Ovoce můžete použít jakékoliv podle své chuti a dostupnosti. Například jahody, maliny, borůvky, meruňky, švestky atd. Tak se do toho pusťte a upečte si tento skvělý koláč.

Ingredience

Na těsto

  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1 hrnek tvarohu
  • 1/2 hrnku cukru
  • 1/2 hrnku másla (rozpuštěného)
  • 1 vejce
  • 1 čajová lžička vanilkového cukru
  • 1/2 čajové lžičky prášku do pečiva
  • 1 špetka soli

Na ovocnou vrstvu

  • 2 hrnky čerstvého ovoce (např. jahody, maliny, borůvky, meruňky – dle vaší preference a dostupnosti ovoce)

Na drobenku

  • 1/2 hrnku hladké mouky
  • 1/4 hrnku cukru
  • 3 lžíce másla (studeného)

Postup

  1. Těsto:
    • Troubu zapněte a předehřejte na 180 °C.
    • Ve větší míse smíchejte tvaroh, cukr, rozpuštěné máslo, vejce, vanilkový cukr, prášek do pečiva a špetku soli.
    • Postupně přidávejte hladkou mouku a míchejte, dokud nezískáte hladké těsto.
  2. Ovocná vrstva:
    • Ovoce omyjte, zbavte stonků a případně pecek. Nakrájejte ho na menší kousky, pokud se jedná o větší ovoce, jako např. meruňky.
  3. Drobenka:
    • V míse smíchejte hladkou mouku, cukr a studené máslo, dokud nevznikne drobenka.
  4. Sestavení:
    • Vyklopte těsto do vymazaného plechu nebo formy (kolem 25×25 cm) nebo na pečicí papír.
  5. Ovocná vrstva:
    • Na těsto rovnoměrně rozložte nakrájené ovoce.
  6. Drobenka a pečení:
    • Na ovoce posypte připravenou drobenkou, rovnoměrně ji rozložte.
    • Koláč dejte do předehřáté trouby a pečte přibližně 30 minut, nebo dokud těsto není zlatavé a ovoce je měkké.
  7. Podávání:
    • Hotový hrnkový ovocný koláč s tvarohem a drobenkou můžete podávat teplý nebo studený. Můžete ho před podáváním posypat moučkovým cukrem nebo podávat tak, jak je.

Užijte si tento skvělý hrnkový ovocný koláč s tvarohem a chutnou drobenkou. Jde o rychlý a jednoduchý recept vhodný pro různé druhy čerstvého ovoce, které vám chutná a máte právě k dispozici třeba na své zahradě.

Napsat komentář