Nepečený piškotový dort s jogurtem a jahodami – výborný recept

Tak toto je pecka! Nepečený piškotový dort s jogurtem a jahodami, který je lehký a osvěžující, ideální zejména v letních měsících. Pokud byste neměli jahody, nebo vás lákalo použít jiné ovoce, tak do toho – záleží jen a jen na vašich chutích.

Ingredience

Pro spodní vrstvu

  • 200 g piškotů
  • 100 g másla (rozpuštěného)

Pro jogurtovou vrstvu

  • 500 g řeckého jogurtu nebo jiného hustého jogurtu
  • 200 ml šlehačky na šlehání
  • 100 g moučkového cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu nebo vanilkového cukru
  • 6 plátů želatiny

Pro vrstvu jahod

  • 300 g čerstvých jahod (umytých, očištěných a nakrájených na plátky)
  • 2 lžíce cukru
  • 2 lžíce citronové šťávy

Postup

  1. Příprava spodní vrstvy:
    • Piškoty rozemelte na jemný prášek, například v mixéru nebo v uzavíratelné sáčku a válečkem je důkladně rozdrťte.
    • Smíchejte rozemleté piškoty s rozpuštěným máslem, dokud vznikne piškotová směs vhodná jako základ pro tento dort.
    • Piškotovou směs dejte do dortové formy a rovnoměrně ji rozetřete po dně. Tlačte prsty, abyste vytvořili pevný základ. Dejte formu s piškotem do lednice a nechte vytuhnout.
  2. Příprava jogurtové vrstvy:
    • Želatinu namočte do studené vody a nechte ji nabobtnat podle návodu na obalu.
    • Ve vodní lázni rozpusťte želatinu do hladka.
    • Ve velké míse smíchejte řecký jogurt, šlehačku, moučkový cukr a vanilkový extrakt (vanilkový cukr). Přilijte rozpuštěnou želatinu a promíchejte.
    • Tuto jogurtovou směs nalijte přes spodní piškotovou vrstvu a rovnoměrně ji rozetřete.
  3. Příprava vrstvy jahod:
    • V misce smíchejte plátky jahod s cukrem a citronovou šťávou. Nechte chvíli odležet, aby jahody pustily šťávu. Množství cukru můžete upravit podle toho, jak jsou jahody sladké.
    • Jahodovou směs rovnoměrně rozložte na jogurtovou vrstvu.
  4. Dokončení a vychlazení dortu:
    • Piškotový dort nechte odležet v lednici, aby všechny vrstvy ztuhly. Nejlepší je nechat dort v lednici přes noc, ale pokud není možné, postačí i několik hodin.
  5. Servírování:
    • Než budete nepečený piškotový dort s jogurtem a jahodami nebo jiným ovocem podávat, můžete dort ozdobit ještě čerstvými jahodami navrch, šlehačkou nebo citronovou kůrou podle vašeho vkusu a chutí.

Připravte si tento lahodný nepečený dort. Uvidíte, že se velice rychle stane tento piškotový dort s jogurtem a jahodami jedním z nejoblíbenějších dortů. Navíc je ideálním osvěžujícím dezertem pro různé příležitosti a ovoce můžete libovolně obměňovat podle toho, co vám chutná a máte právě po ruce.

Napsat komentář