Pečené kuře se studenou omáčkou – recept

Už jste někdy vyzkoušeli pečené kuře se studenou omáčkou? Pokud ne, měli byste to určitě napravit. Kuře připravené tímto způsobem je skvělou volbou pro lehký a chutný pokrm, který se hodí ke spoustě přílohám, jako je například zeleninový salát, brambory nebo rýže. Studená omáčka dodá pečenému kuřátku osvěžující chuť a příjemný kontrast. Užijte si tuto skvělou kombinaci plnou chutí a s přílohou podle vašeho výběru. Věříme, že se vám bude tento recept opravdu líbit.

Ingredience

Kuřecí maso

  • 4 kuřecí prsa (s kostí nebo bez kostí)
  • Olivový olej
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Bylinky na kuře (například tymián, rozmarýn, oregano)

Studená omáčka

  • 1 hrnek řeckého jogurtu
  • 2 lžíce majonézy
  • 1 stroužek česneku jemně nasekaný nebo prolisovaný
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Předehřejte si troubu na 200 °C. Pokud máte kuřecí prsa s kostí, můžete je mírně oddělit od kostí, aby se maso lépe propeklo. Osolte a opepřete kuřecí prsa z obou stran a pokapejte je olivovým olejem. Posypte je bylinkami a položte je na plech vyložený pečícím papírem.
  2. Pečte kuřecí prsa v předehřáté troubě asi tak 30 minut, dokud nejsou dozlatova upečená.
  3. V misce si smíchejte řecký jogurt, majonézu, jemně nasekaný česnek, citronovou šťávu a dijonskou hořčici. Dobře vše promíchejte, dokud není studená omáčka hotová. Ochutnejte a podle chuti přidejte sůl a případně pepř.
  4. Když je kuře upečené, vytáhněte ho z trouby a nechte chvíli odpočinout. Podávejte s připravenou studenou omáčkou a přílohou podle svého výběru. Skvěle se hodí například zeleninový salát.

Napsat komentář