Pečený bůček na asijský způsob – recept

Pečený bůček na asijský byste měli rozhodně vyzkoušet. Tato varianta zahrnuje křupavě pečený vepřový bůček s asijskými kořeněnými omáčkami. Tady je základní recept na pečený bůček na asijský způsob, který si můžete podle svých chutí ještě upravit.

Ingredience

  • 500 g vepřového bůčku
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 1 lžička čerstvě nastrouhaného zázvoru
  • 1/2 lžičky červené papriky (volitelně pro pikantní chuť)
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. V malé misce smíchejte sójovou omáčku, med, rybí omáčku, nasekaný česnek, nastrouhaný zázvor a červenou papriku (pokud používáte).
  3. Bůček omyjte a osušte papírovým ubrouskem. Pevně ho zabalte do alobalu.
  4. Vepřový bůček osolte a opepřete podle chuti.
  5. Vložte zabalený bůček na pekáč a pečte ho v předehřáté troubě po dobu přibližně 30 minut.
  6. Po 30 minutách odklopte alobal a pečte bůček ještě dalších 20 minut, nebo dokud není kůže křupavá a maso dobře propečené. Během pečení několikrát potřete omáčkou.
  7. Když je bůček hotový, vytáhněte ho z trouby a nechte chvíli odpočívat.
  8. Nakrájejte pečený bůček na plátky a podávejte ho přelitý asijskou omáčkou. Ozdobte například nasekanou cibulkou.

Takto pečený bůček na asijský způsob je bohatý na chuť a poskytuje skvělou kombinaci sladkých, slaných a pikantních chutí. Můžete ho podávat s rýží a zeleninou nebo jako součást asijských pokrmů.

Napsat komentář