Perník na plech – skvělý s jablky i bez nich

Zde je recept na perník na plech s jablky (nebo bez nich), výborný dezert, který kombinuje sladkou chuť perníku s osvěžujícími kousky jablek. Pokud ale chcete pouze perník, tak jablka prostě nepřidáte nebo jen na část.

Ingredience

  • 300 g hladké mouky
  • 200 g cukru
  • 200 g másla (rozpuštěného)
  • 3 vejce
  • 1 lžíce kakaa
  • 2 lžičky perníkového koření
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1/2 lžičky soli
  • 3 jablka (oloupaná, zbavená jádřinců a nakrájená na plátky)
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • Cukr moučka na posypání

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180 °C a vymažte plech máslem nebo vyložte pečicím papírem.
  2. Ve velké míse smíchejte mouku, cukr, kakao, perníkové koření, jedlou sodu a sůl.
  3. Přidejte rozpuštěné máslo a vejce do suchých ingrediencí a dobře promíchejte, dokud nezískáte hladké těsto.
  4. Nalijte těsto na plech a vyrovnávejte ho do rovnoměrné vrstvy.
  5. Jablka nakrájejte na plátky a pokapejte je citronovou šťávou, aby nezhnědla.
  6. Rozložte plátky jablek na těsto na plechu. Můžete je uspořádat do řad, aby vytvořily atraktivní vzor.
  7. Pečte perník na plechu s jablky v předehřáté troubě asi 25 až 30 minut, nebo dokud není pevný a propečený.
  8. Nechte perník na plechu s jablky vychladnout a poté posypte cukrem moučkou.
  9. Podávejte perník na plechu s jablky nakrájený na čtverečky nebo plátky. Můžete ho doplnit šlehačkou nebo vanilkovým krémem.

Tento perník na plechu s jablky je skvělým dezertem pro podzimní a vánoční období, který vám dodá chuťovou radost. Tento perník na plech můžete samozřejmě udělat také bez jablek, případně je naskládat pouze na část perníku.

Napsat komentář