Těstoviny s řapíkatým celerem – recept

Těstoviny s řapíkatým celerem jsou chutné a zdravé jídlo, které využívá výrazného a dochuceného řapíkatého celeru. Zde je jednoduchý recept na skvělý a lehký pokrm, který můžete různě obměňovat už jen použitím různých typů těstovin.

Ingredience

  • 250 g těstovin (např. špagety, penne, linguine)
  • 2 až 3 stonky řapíkatého celeru, nakrájené na tenké plátky
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Červený pepř nebo mletý pepř
  • Sůl podle chuti
  • Parmazán nebo jiný tvrdý sýr (volitelné), nastrouhaný
  • Čerstvá petrželka nebo bazalka, nasekaná (volitelné)

Postup

  1. Vařte těstoviny podle návodu na obalu ve slané vodě, dokud nejsou al dente. Sceďte je a nechte stranou.
  2. Ve velké pánvi zahřejte olivový olej na středním ohni. Přidejte nasekaný česnek a řapíkatý celer. Osmahněte asi 5 minut, nebo dokud se celer nezjemní a nezačne lehce hnědnout.
  3. Přidejte vařené těstoviny do pánve s celerem a česnekem. Promíchejte, aby se těstoviny obalily olejem a směsí celeru.
  4. Dochuťte solí a pepřem podle chuti. Můžete přidat i červený pepř nebo mletý pepř, aby jídlo získalo pikantní chuť.
  5. Pokud si přejete, posypte nastrouhaným parmezánem nebo jiným tvrdým sýrem přes těstoviny a celer. Tímto způsobem získáte lahodnou a sýrovou vrstvu.
  6. Na závěr můžete přidat čerstvě nasekanou petrželku nebo bazalku pro osvěžující chuť i vzhled.

Těstoviny s řapíkatým celerem můžete servírovat jako samostatné jídlo nebo je doplnit o zeleninový salát či pečivo. Toto jídlo je vynikající svěží variantou těstovin, která využívá zdravou zeleninu a výraznou chuť řapíkatého celeru.

Napsat komentář