Budapešťská pomazánka z tvarohu je tradiční maďarskou pomazánkou, která je známá svou bohatou a pikantní chutí. Tato pomazánka se často podává na chlebu nebo toustech a může se připravovat různými způsoby. Přinášíme recept na pravou budapešťskou pomazánku z tvarohu.
Ingredience
- 250 g tvarohu
- 2 stroužky česneku, prolisované
- 2 lžíce zakysané smetany
- 2 lžíce majonézy
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 1/2 lžičky mletého kmínu
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- Nasekaná čerstvá petržel nebo kopr pro ozdobu
- Plátky chleba nebo tousty pro podávání
Postup
- V míse smíchejte tvaroh (tvrdší tvaroh, ale můžete použít i měkčí tvaroh, pokud ho máte raději), prolisovaný česnek, zakysanou smetanu a majonézu.
- Přidejte mletou sladkou papriku a mletý kmín.
- Dobře promíchejte všechny ingredience, dokud nemáte hladkou a jednotnou pomazánku.
- Dochutíme solí a čerstvě mletým černým pepřem podle chuti. Můžete přidat více papriky nebo kmínu podle svých preferencí.
- Pomazánku podávejte na plátcích chleba nebo toustech. Ozdobte ji nasekanou čerstvou petrželí nebo koprem.
Tato budapešťská pomazánka z tvarohu má výraznou a pikantní chuť, která se hodí na různé příležitosti. Můžete ji servírovat jako předkrm, na svačinu nebo na večeři s čerstvým pečivem podle vaší volby.