Pravá budapešťská pomazánka z tvarohu – recept

Budapešťská pomazánka z tvarohu je tradiční maďarskou pomazánkou, která je známá svou bohatou a pikantní chutí. Tato pomazánka se často podává na chlebu nebo toustech a může se připravovat různými způsoby. Přinášíme recept na pravou budapešťskou pomazánku z tvarohu.

Ingredience

  • 250 g tvarohu
  • 2 stroužky česneku, prolisované
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • 2 lžíce majonézy
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
  • Nasekaná čerstvá petržel nebo kopr pro ozdobu
  • Plátky chleba nebo tousty pro podávání

Postup

  1. V míse smíchejte tvaroh (tvrdší tvaroh, ale můžete použít i měkčí tvaroh, pokud ho máte raději), prolisovaný česnek, zakysanou smetanu a majonézu.
  2. Přidejte mletou sladkou papriku a mletý kmín.
  3. Dobře promíchejte všechny ingredience, dokud nemáte hladkou a jednotnou pomazánku.
  4. Dochutíme solí a čerstvě mletým černým pepřem podle chuti. Můžete přidat více papriky nebo kmínu podle svých preferencí.
  5. Pomazánku podávejte na plátcích chleba nebo toustech. Ozdobte ji nasekanou čerstvou petrželí nebo koprem.

Tato budapešťská pomazánka z tvarohu má výraznou a pikantní chuť, která se hodí na různé příležitosti. Můžete ji servírovat jako předkrm, na svačinu nebo na večeři s čerstvým pečivem podle vaší volby.

Napsat komentář