Vláčná bábovka s jogurtem a banány – recept

Máte rádi bábovky a sladké celkově? Tato vláčná bábovka s jogurtem a banány je lahodný dezert nebo sladká snídaně, která kombinuje vláčnou chuť bábovky s chutí banánů a jemností jogurtu. Tento banánový recept na bábovku prostě musíte zkusit.

Ingredience

Pro těsto:

  • 2 zralé banány
  • 1 hrnek (240 g) bílého cukru
  • 1/2 hrnku (120 ml) jogurtu (můžete použít řecký jogurt nebo běžný jogurt)
  • 1/2 hrnku (120 ml) rostlinného oleje (například řepkového nebo slunečnicového)
  • 2 velká vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 2 hrnky (250 g) hladké mouky
  • 1 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1/2 lžičky soli

Pro polevu (volitelně):

  • 1/2 hrnku (60 g) cukru
  • 1 lžíce mléka
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu

Postup

  1. Oloupejte přezrálé banány a rozmačkejte je vidličkou v nějaké míse, dokud nevznikne hladká kaše.
  2. V míse smíchejte rozmačkané banány, cukr, jogurt, rostlinný olej, vejce a vanilkový extrakt. Dobře promíchejte, dokud všechny ingredience nejsou společně propojeny.
  3. Postupně přidávejte hladkou mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl. Míchejte, dokud nedostanete hladké těsto bez hrudek.
  4. Vymažte si formu na bábovku máslem nebo olejem a vysypte jí trochou mouky, aby se bábovka lépe vyklopila. Nalijte těsto do připravené formy na bábovku.
  5. Předehřejte troubu na 180 °C. Pečte bábovku v předehřáté troubě asi 45 minut nebo dokud není upečená. Použijte špejli nebo nůž, abyste zkontrolovali, zda je bábovka hotová – měla by být suchá po vytažení.
  6. Pokud chcete, můžete připravit polevu smícháním práškového cukru, mléka a vanilkového extraktu. Polevou přelijte bábovku po jejím vychladnutí.
  7. Vychladlou vláčnou bábovku s jogurtem a banány můžete podávat jako dezert nebo třeba sladkou snídani. Nakrájejte ji na plátky a dopřejte si lahodnou chuť banánů a jogurtu.

Tato vláčná bábovka je skvělou možností pro využití přezrálých banánů a nabízí výbornou kombinaci sladké chuti a vláčnosti v podobě oblíbené bábovky.

Napsat komentář