Lívance s ovesnými vločkami – recept bez kynutí (jablečné i banánové)

Lívance s ovesnými vločkami mohou být lahodnou a zdravou snídaní nebo svačinou. Ovesné vločky přidávají do lívanců důležitou vlákninu, což je dělá sytějšími a zdravějšími. Zkuste tento skvělý recept, do kterého můžete přidat jablka nebo banány.

Ingredience:

  • 1 hrnku hladké mouky
  • 1/2 hrnku ovesných vloček
  • 2 lžíce cukru
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1/4 lžičky soli
  • 1 hrnek mléka
  • 1 velké vejce
  • 2 lžíce rozpuštěného másla nebo rostlinného oleje
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu (volitelně)
  • Máslo nebo olej na smažení

Postup

  1. Ve velké míse smíchejte mouku, ovesné vločky, cukr, prášek do pečiva a sůl.
  2. V jiné míse rozšlehejte mléko, vajíčko, rozpuštěné máslo (nebo olej) a vanilkový extrakt (pokud používáte).
  3. Postupně přidejte mokré ingredience do mísy se suchými ingrediencemi a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto. Míchejte jen tolik, aby se ingredience spojily.
  4. Rozpalte pánev nebo grilovací pánev na střední teplotu a přidejte trochu másla nebo oleje.
  5. Lžící nakapejte trochu těsta na rozpálenou pánev. Pokud používáte lžíci, můžete těsto jemně rozetřít, aby vytvořilo kruhový tvar. Smažte lívance dozlatova, obvykle 2 až 3 minuty na každé straně.
  6. Hotové lívance přeneste na talíř a podávejte je horké. Můžete je ozdobit ovocem, javorovým sirupem, jogurtem nebo medem podle své chuti.

Toto je vyzkoušený recept na ovesné lívance, který můžete upravit podle svých preferencí třeba přidáním kousků jablek nebo banánu. Můžete přidat do těsta také ořechy, skořici nebo třeba kakaový prášek, aby připravit si tak lívance s ovesnými vločkami.

Napsat komentář