Dopřejte si tyto vynikající a příjemně sladké karamelové řezy ze salka s ořechy. Jedná se o skvělou kombinaci sladkého kondenzovaného mléka a typické chuti vlašských ořechů. To vše s vláčným a chutným piškotovým základem zakončeno čokoládovou polevou. Na nic nečekejte a zkuste tento výborný recept.
Ingredience
Na piškotové těsto
- 4 vejce
- 150 g cukru
- 100 g hladké mouky
- 50 g mletých ořechů (např. vlašské nebo lískové)
- 1 lžička prášku do pečiva
Na karamelovou náplň
- 1 plechovka (cca 400 g) zahuštěného slazeného mléka (karamelizovaného)
Na ořechovou vrstvu
- 100 g mletých vlašských ořechů
Na polevu
- 150 g hořké čokolády
- 2 lžíce másla
Postup
- Piškotové těsto:
- Vejce ušlehejte s cukrem do světlé pěny.
- Přidejte hladkou mouku, mleté vlašské ořechy a prášek do pečiva. Dobře vše promíchejte.
- Těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem a upečte v předem vyhřáté troubě na 180 °C asi 20 minut, nebo dokud těsto není zlatavé.
- Upečený piškot nechte vychladnout.
- Karamelová náplň:
- Rozetřete zahuštěné slazené mléko (karamelizované) na vychlazený piškotový základ.
- Ořechová vrstva:
- Posypte vrstvu zahuštěného mléka mletými ořechy.
- Poleva:
- Rozehřejte na vodní lázni hořkou čokoládu spolu s máslem, dokud nejsou obě složky rozpuštěné a hladké.
- Poleva a ztuhnutí:
- Polevou zalijte ořechovou vrstvu a zajistěte, aby se rovnoměrně rozlila po povrchu.
- Řezy dejte do lednice a nechte je minimálně několik hodin ztuhnout. To zajistí, že karamelová náplň bude pevná a čokoládová poleva ztuhne.
- Krájení a podávání řezů:
- Před podáváním řezy nakrájejte na požadované kousky a můžete podávat například ke kávě.
Tento recept vám umožní připravit lahodné karamelové řezy s ořechy, které spojují krémovou náplň a čokoládovou polevu na vláčném a chutném piškotovém základu. Jedná se o skvělou kombinaci chutí a úžasný zážitek.