Karamelové řezy s ořechy – recept ze salka

Dopřejte si tyto vynikající a příjemně sladké karamelové řezy ze salka s ořechy. Jedná se o skvělou kombinaci sladkého kondenzovaného mléka a typické chuti vlašských ořechů. To vše s vláčným a chutným piškotovým základem zakončeno čokoládovou polevou. Na nic nečekejte a zkuste tento výborný recept.

Ingredience

Na piškotové těsto

  • 4 vejce
  • 150 g cukru
  • 100 g hladké mouky
  • 50 g mletých ořechů (např. vlašské nebo lískové)
  • 1 lžička prášku do pečiva

Na karamelovou náplň

  • 1 plechovka (cca 400 g) zahuštěného slazeného mléka (karamelizovaného)

Na ořechovou vrstvu

  • 100 g mletých vlašských ořechů

Na polevu

  • 150 g hořké čokolády
  • 2 lžíce másla

Postup

  1. Piškotové těsto:
    • Vejce ušlehejte s cukrem do světlé pěny.
    • Přidejte hladkou mouku, mleté vlašské ořechy a prášek do pečiva. Dobře vše promíchejte.
    • Těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem a upečte v předem vyhřáté troubě na 180 °C asi 20 minut, nebo dokud těsto není zlatavé.
    • Upečený piškot nechte vychladnout.
  2. Karamelová náplň:
    • Rozetřete zahuštěné slazené mléko (karamelizované) na vychlazený piškotový základ.
  3. Ořechová vrstva:
    • Posypte vrstvu zahuštěného mléka mletými ořechy.
  4. Poleva:
    • Rozehřejte na vodní lázni hořkou čokoládu spolu s máslem, dokud nejsou obě složky rozpuštěné a hladké.
  5. Poleva a ztuhnutí:
    • Polevou zalijte ořechovou vrstvu a zajistěte, aby se rovnoměrně rozlila po povrchu.
    • Řezy dejte do lednice a nechte je minimálně několik hodin ztuhnout. To zajistí, že karamelová náplň bude pevná a čokoládová poleva ztuhne.
  6. Krájení a podávání řezů:
    • Před podáváním řezy nakrájejte na požadované kousky a můžete podávat například ke kávě.

Tento recept vám umožní připravit lahodné karamelové řezy s ořechy, které spojují krémovou náplň a čokoládovou polevu na vláčném a chutném piškotovém základu. Jedná se o skvělou kombinaci chutí a úžasný zážitek.

Napsat komentář