Mrkvová bábovka – recept s tvarohem a vlašskými ořechy

S mrkví je to u pečení podobné, jako s cuketou. Mrkvové bábovce dodá příjemnou vláčnost, ale rozhodněji v receptu neucítíte, to se nemusíte bát. Zkuste tento skvělý recept a věřte, že mrkvová bábovka s tvarohem a vlašskými ořechy vás příjemně překvapí.

Ingredience

  • 2 hrnky strouhané mrkve
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 1/2 hrnku cukru krystal
  • 1/2 hrnku oleje
  • 3 vejce
  • 1 hrnek tvarohu (200 až 250 g)
  • 1 hrnek nasekaných vlašských ořechů
  • 1 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 vanilkový cukr
  • Skořice (podle chuti)
  • Špetka soli

Postup

  1. Nastavte si troubu na 180 °C a nechte ji předehřát. Zatím si připravte formu na bábovku – vymažte ji máslem, vysypte strouhankou a můžete se pustit do těsta na bábovku.
  2. Ve velké míse smíchejte cukr, olej, vajíčka, tvaroh, vanilkový cukr, špetku soli a promíchejte vše dohladka.
  3. Postupně přidejte hladkou mouku smíchanou s práškem do pečiva a skořicí. Promíchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
  4. Přidejte strouhanou mrkev a nasekané vlašské ořechy. Opatrně je vmíchejte do těsta.
  5. Nalijte těsto do připravené formy na bábovku.
  6. Dejte péct do předehřáté trouby a pečte přibližně 50 minut, nebo dokud bábovka nezíská zlatavou barvu. Pro jistotu můžete zkusit špejlí, která má být po vytažení suchá.
  7. Upečenou bábovku nechte vychladnout ve formě a potom zkuste opatrně vyklopit.

Tato mrkvová bábovka s tvarohem a vlašskými ořechy bude mít skvělou chuť a vláčnou strukturu. Nebojte si přidat skořici, protože ta se do bábovky skvělé hodí a dodá víc chuti. Mrkvovou bábovku můžete také ozdobit třeba krémovou polevou nebo moučkovým cukrem.

Napsat komentář