Tvarohové lívance – recept

Tvarohové lívance jsou vynikajícím pokrmem, který je oblíbený pro svou nadýchanou konzistenci a lehkou, sladkou chuť. Pro milovníky tvarohu je toto jasná volba mezi recepty na lívance, tak neváhejte a zkuste si i vy tuto skvělou variantu tvarohových lívanců.

Ingredience

  • 1 hrnek tvarohu (může být plnotučný nebo odtučněný)
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 2 lžíce cukru
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 1/4 lžičky soli
  • 2 velká vejce
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu (volitelně)
  • Olej na smažení

Postup

  1. Do mísy přidejte tvaroh a rozmačkejte jej vidličkou nebo lžící, aby byl hladký a bez hrudek.
  2. Ve druhé míse smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl.
  3. K tvarohu přidejte vajíčka, vanilkový extrakt a dobře promíchejte. Poté postupně přidávejte suché ingredience a míchejte, dokud nevznikne hladké tvarohové těsto.
  4. Rozpalte pánvičku nebo lívanečník na střední teplotu a přidejte trochu oleje.
  5. Lžící pokládejte těsto na rozpálenou pánev, aby vytvořilo malé lívance. Můžete pomoci lžící v rozprostření těsta do požadovaného tvaru a tloušťky.
  6. Smažte lívance dozlatova na obou stranách, což by mělo trvat asi 3 minuty z každé strany.
  7. Hotové tvarohové lívance skládejte například na talíř a podávejte. Můžete je ozdobit nějakým ovocným džemem nebo marmeládou, javorovým sirupem, medem, nutellou, čerstvým ovocem nebo třeba zakápnout jogurtem nebo tvarohem podle své chuti.

Tvarohové lívance jsou lehké, nadýchané a mají jemnou sladkou chuť. Mohou být podávány s různými doplňky podle vašich preferencí. Užijte si tyto vynikající lívance.

Napsat komentář