Jsou prostě polévky, do kterých jsou knedlíčky nepsanou povinností a dodají jim úplně jiný rozměr. A přesně tyto drožďové knedlíčky jsou tím skvělým doplňkem k polévkám, takže nebuďte lenivý a udělejte si do polévky tyto skvělé knedlíčky z droždí.
Ingredience
- 2 hrnky hladké mouky
- 1 lžička soli
- 1 lžička cukru
- 1 balíček sušeného droždí (přibližně 7 g)
- 3/4 hrnku teplé vody
- 2 lžíce oleje
Postup
- V malé míse smíchejte teplou vodu, cukr a sušené droždí. Nechte směs asi tak 5 minut, dokud se droždí neaktivuje a nezačnou se tvořit bublinky.
- Ve velké míse smíchejte hladkou mouku a sůl.
- Postupně přilijte aktivované droždí a olej do suchých ingrediencí.
- Začněte vypracovávat těsto. Můžete buď ručně na pomoučené pracovní ploše nebo v míse. Hněťte těsto asi tak 5 až 10 minut, dokud není hladké, a tak akorát.
- Vraťte těsto zpět do mísy, přikryjte utěrkou a nechte kynout asi 1 hodinu, nebo dokud se odhadem nezdvojnásobí jeho objem.
- Když je těsto vykynuté, tvarujte knedlíčky z těsta. Můžete to udělat tak, že vezmete malé kousky těsta a vytvoříte z nich kuličky nebo jiné tvary. Nechte knedlíčky chvíli odpočívat na pomoučeném povrchu.
- Vařte knedlíčky v polévce asi 15 minut, nebo dokud nejsou uvařené.
Toto je tradiční recept na drožďové knedlíčky do polévky, které jsou velice oblíbené a dodají polévce šmrnc, další chutě a díky nim je polévka vydatnější.