Drožďové knedlíčky do polévky – recept

Jsou prostě polévky, do kterých jsou knedlíčky nepsanou povinností a dodají jim úplně jiný rozměr. A přesně tyto drožďové knedlíčky jsou tím skvělým doplňkem k polévkám, takže nebuďte lenivý a udělejte si do polévky tyto skvělé knedlíčky z droždí.

Ingredience

  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička cukru
  • 1 balíček sušeného droždí (přibližně 7 g)
  • 3/4 hrnku teplé vody
  • 2 lžíce oleje

Postup

  1. V malé míse smíchejte teplou vodu, cukr a sušené droždí. Nechte směs asi tak 5 minut, dokud se droždí neaktivuje a nezačnou se tvořit bublinky.
  2. Ve velké míse smíchejte hladkou mouku a sůl.
  3. Postupně přilijte aktivované droždí a olej do suchých ingrediencí.
  4. Začněte vypracovávat těsto. Můžete buď ručně na pomoučené pracovní ploše nebo v míse. Hněťte těsto asi tak 5 až 10 minut, dokud není hladké, a tak akorát.
  5. Vraťte těsto zpět do mísy, přikryjte utěrkou a nechte kynout asi 1 hodinu, nebo dokud se odhadem nezdvojnásobí jeho objem.
  6. Když je těsto vykynuté, tvarujte knedlíčky z těsta. Můžete to udělat tak, že vezmete malé kousky těsta a vytvoříte z nich kuličky nebo jiné tvary. Nechte knedlíčky chvíli odpočívat na pomoučeném povrchu.
  7. Vařte knedlíčky v polévce asi 15 minut, nebo dokud nejsou uvařené.

Toto je tradiční recept na drožďové knedlíčky do polévky, které jsou velice oblíbené a dodají polévce šmrnc, další chutě a díky nim je polévka vydatnější.

Napsat komentář