Dýňová omáčka na těstoviny – recept

Dýňová omáčka na těstoviny je vynikající a méně obvyklá varianta omáčky, která je plná podzimních chutí. Pokud máte ale bohatou úrodu dýní, tak vás to trochu donutí zkoušet různé recepty z dýně a tento by se vám mohl určitě líbit.

Ingredience

  • 1 hrnek dýňového pyré
  • 2 středně velké cibule (nasekané)
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1/2 hrnku smetany (nebo podle chuti)
  • 1/2 hrnku hovězího vývaru (nebo zeleninového)
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Nastrouhaný parmezán (pro posypání)
  • Těstoviny podle vašeho výběru

Postup

  1. V hrnci s vařící osolenou vodou uvařte těstoviny dle návodu na obalu. Poté je sceďte a ponechte stranou.
  2. Na pánvi zahřejte olivový olej a osmahněte na něm nasekanou cibuli dozlatova.
  3. Přidejte nasekaný česnek, mletý kmín a mletou skořici. Osmahněte asi minutu, dokud česnek nezačne hezky vonět.
  4. Přidejte dýňové pyré, smetanu a hovězí (nebo zeleninový) vývar. Promíchejte všechny ingredience a nechte omáčku provařit asi tak 5 minut na středním ohni, dokud se všechny chutě nespojí a omáčka se dobře neprohřeje.
  5. Dýňovou omáčku ochutnejte a podle chuti přidejte sůl a pepř.
  6. Podávejte uvařené těstoviny zalité dýňovou omáčkou. Posypte čerstvě nastrouhaným parmezánem a užijte si kombinaci skvělých chutí.

Napsat komentář