Dýňová bábovka z hokaido (s ořechy) – recept

Dýňová bábovka z hokaido s ořechy je skvělý recept na vyloženě podzimní bábovku. Hokkaido dýně mají výraznou chuť a krásnou oranžovou barvu, která udělá z této bábovky chutný a atraktivní moučník. Navíc se zbavíte skvělým způsobem dýní, pokud vám jich narostlo na zahradě víc, než jste čekali.

Ingredience

  • 2 hrnky hokkaidó dýně (oloupané, odstraněná semínka a nakrájená na kostky)
  • 1 1/2 hrnku hladké mouky
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky skořice
  • 1/4 lžičky mletého hřebíčku
  • 1/4 lžičky mletého muškátového oříšku
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/2 hrnku másla (měkké)
  • 1 hrnek hnědého cukru
  • 1/2 hrnku bílého cukru
  • 2 vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1/2 hrnku ořechů (například vlašských, nasekaných)

Postup

  1. Předehřejte si troubu na 180 °C. Vymažte formu na bábovku máslem a vysypte ji trochou mouky.
  2. Ve velké míse smíchejte hladkou mouku, jedlou sodu, prášek do pečiva, skořici, hřebíček, muškátový oříšek a sůl.
  3. Ve druhé míse vyšlehejte máslo, hnědý a bílý cukr dohladka.
  4. Přidejte vajíčka, vanilkový extrakt a dobře vše promíchejte.
  5. Postupně přidávejte suché ingredience do vyšlehané směsi, dokud se všechny ingredience dobře nespojí.
  6. Nakonec přidejte hokaido dýni a nasekané ořechy do těsta. Vše dobře promíchejte a nalijte těsto do připravené formy.
  7. Pečte v předehřáté troubě asi 45 minut nebo dokud bábovka není upečená. Vyzkoušet můžete zapíchnutím špejle.
  8. Nechte hotovou bábovku vychladnout a potom ji vyklopte. Můžete ji také posypat moučkovým cukrem nebo ozdobit jednotlivé porce třeba šlehačkou.

Vynikající dýňová bábovka bude mít nepochybně velký úspěch a vůbec se nemusíte obávat, že by třeba dětem nechutnala. Vlašské ořechy dodají bábovce skvělou chuť navíc a k tomu příjemně křupou v puse. Je to výborný recept, díky kterému se navíc můžete zbavit dýně.

Napsat komentář