Dýňová bábovka z hokaido s ořechy je skvělý recept na vyloženě podzimní bábovku. Hokkaido dýně mají výraznou chuť a krásnou oranžovou barvu, která udělá z této bábovky chutný a atraktivní moučník. Navíc se zbavíte skvělým způsobem dýní, pokud vám jich narostlo na zahradě víc, než jste čekali.
Ingredience
- 2 hrnky hokkaidó dýně (oloupané, odstraněná semínka a nakrájená na kostky)
- 1 1/2 hrnku hladké mouky
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
- 1/2 lžičky skořice
- 1/4 lžičky mletého hřebíčku
- 1/4 lžičky mletého muškátového oříšku
- 1/4 lžičky soli
- 1/2 hrnku másla (měkké)
- 1 hrnek hnědého cukru
- 1/2 hrnku bílého cukru
- 2 vejce
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1/2 hrnku ořechů (například vlašských, nasekaných)
Postup
- Předehřejte si troubu na 180 °C. Vymažte formu na bábovku máslem a vysypte ji trochou mouky.
- Ve velké míse smíchejte hladkou mouku, jedlou sodu, prášek do pečiva, skořici, hřebíček, muškátový oříšek a sůl.
- Ve druhé míse vyšlehejte máslo, hnědý a bílý cukr dohladka.
- Přidejte vajíčka, vanilkový extrakt a dobře vše promíchejte.
- Postupně přidávejte suché ingredience do vyšlehané směsi, dokud se všechny ingredience dobře nespojí.
- Nakonec přidejte hokaido dýni a nasekané ořechy do těsta. Vše dobře promíchejte a nalijte těsto do připravené formy.
- Pečte v předehřáté troubě asi 45 minut nebo dokud bábovka není upečená. Vyzkoušet můžete zapíchnutím špejle.
- Nechte hotovou bábovku vychladnout a potom ji vyklopte. Můžete ji také posypat moučkovým cukrem nebo ozdobit jednotlivé porce třeba šlehačkou.
Vynikající dýňová bábovka bude mít nepochybně velký úspěch a vůbec se nemusíte obávat, že by třeba dětem nechutnala. Vlašské ořechy dodají bábovce skvělou chuť navíc a k tomu příjemně křupou v puse. Je to výborný recept, díky kterému se navíc můžete zbavit dýně.