Přírodní kuřecí medailonky s tymiánem – recept

Pro milovníky bylinek a kuřecího masa je přesně tento recept na přírodní kuřecí medailonky s tymiánem. Je velice jednoduchý, a přesto plný chutí. Tymián dodává kuřecímu masu výraznou a aromatickou chuť, zatímco citronová šťáva navíc přináší svěžest a příjemnou kyselost. Pokud hledáte tip na skvělý oběd nebo večeři, a navíc také dietní jídlo, pak tyto přírodní kuřecí medailonky jsou skvělou volbou.

Ingredience

  • 500 g kuřecích prs nakrájených na medailonky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžičky sušeného tymiánu nebo čerstvý tymián
  • Šťáva z 1 citronu
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Čerstvý tymián a plátky citronu

Postup

  1. Kuřecí prsa nakrájejte na stejně tlusté medailonky. Pokud jsou prsa silnější, můžete je rozkrojit napůl.
  2. Ve větší misce smíchejte olivový olej, jemně nasekaný česnek, sušený tymián, citronovou šťávu, sůl a pepř.
  3. Přidejte kuřecí medailonky do připravené marinády a dobře je v ní namočte ze všech stran, aby se marináda rovnoměrně dostala na všechny strany.
  4. Nechte kuřecí medailonky marinovat v lednici alespoň 30 minut, ideálně však po dobu 2 hodin. Pokud chcete z marinování dostat maximum, tak určitě marinujte přes noc.
  5. Po marinování si předehřejte gril na střední teplotu. Pokud nemáte gril, můžete použít i grilovací pánev na sporáku nebo prostě běžnou pánev, na které maso také uděláte.
  6. Položte marinované kuřecí medailonky na gril a grilujte je asi tak 5 minut na každé straně, nebo dokud nejsou kuřecí medailonky zlatavé.
  7. Když jsou kuřecí medailonky hotové, sundejte je z grilu a nechte je chvíli odpočinout stranou, cca 2 minuty.
  8. Podávejte teplé, ozdobené čerstvým tymiánem a plátky citronu. Můžete je podávat jako hlavní jídlo s nějakou přílohou nebo je přidat také jako součást salátu.

Napsat komentář