Nejlepší pomazánka z tresčích jater s vejci – recept

Zkuste lahodnou a výživnou pomazánka z tresčích jater s vejci. Skvěle se hodí například s čerstvým chlebem a s opečenými toasty. Udělá spoustu parády jako předkrm, nebo rychlé pohoštění. Určitě tento skvělý recept zkuste a pokud máte po ruce tresčí játra, tak neváhejte.

Ingredience

  • 200 g tresčích jater
  • 2 větší vejce uvařená natvrdo
  • 1/2 cibule jemně nasekaná
  • 2 lžíce majonézy
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 lžička nasekaných kaparů
  • 1 lžička nasekané čerstvé petrželky
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti

Postup

  1. Pokud máte tresčí játra v soli, nejprve je opláchněte pod tekoucí vodou, abyste odstranili přebytečnou sůl a pomazánka nebyla příliš slaná.
  2. Čerstvá tresčí játra ve vroucí vodě po dobu 5 minut, dokud nejsou měkká a uvařená. Odstavte játra, nechte je vychladnout.
  3. Uvařte vejce natvrdo, nechte je vychladnout, oloupejte a nakrájejte na malé kousky.
  4. V mixéru smíchejte vařená játra, vejce, nasekanou cibuli, majonézu, dijonskou hořčici, kapary, petrželku, sůl a pepř.
  5. Mixujte dohladka až do hladké konzistence pomazánky. Případně můžete do pomazánky přidat další majonézu a jiné ingredience podle chuti.
  6. Pomazánku dochuťte solí a pepřem podle potřeby. Můžete přidat další dijonskou hořčici nebo kapary.
  7. Nechte tresčí pomazánku vychladnout v lednici alespoň hodinu, aby se odležela a chutě se dobře propojily.
  8. Hotovou pomazánku z tresčích jater s vejci podávejte na čerstvém chlebu nebo opečeném toastu. Můžete ji také ozdobit několika kaparami a čerstvou petrželkou.

Tato tresčí játra s vejci jsou skvělou pomazánkou plnou bílkovin a zdravých tuků, kterou si můžete dopřát jak na snídani nebo svačinu, tak i jako skvělý předkrm.

Napsat komentář