Zkuste lahodnou a výživnou pomazánka z tresčích jater s vejci. Skvěle se hodí například s čerstvým chlebem a s opečenými toasty. Udělá spoustu parády jako předkrm, nebo rychlé pohoštění. Určitě tento skvělý recept zkuste a pokud máte po ruce tresčí játra, tak neváhejte.
Ingredience
- 200 g tresčích jater
- 2 větší vejce uvařená natvrdo
- 1/2 cibule jemně nasekaná
- 2 lžíce majonézy
- 1 lžička dijonské hořčice
- 1 lžička nasekaných kaparů
- 1 lžička nasekané čerstvé petrželky
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
Postup
- Pokud máte tresčí játra v soli, nejprve je opláchněte pod tekoucí vodou, abyste odstranili přebytečnou sůl a pomazánka nebyla příliš slaná.
- Čerstvá tresčí játra ve vroucí vodě po dobu 5 minut, dokud nejsou měkká a uvařená. Odstavte játra, nechte je vychladnout.
- Uvařte vejce natvrdo, nechte je vychladnout, oloupejte a nakrájejte na malé kousky.
- V mixéru smíchejte vařená játra, vejce, nasekanou cibuli, majonézu, dijonskou hořčici, kapary, petrželku, sůl a pepř.
- Mixujte dohladka až do hladké konzistence pomazánky. Případně můžete do pomazánky přidat další majonézu a jiné ingredience podle chuti.
- Pomazánku dochuťte solí a pepřem podle potřeby. Můžete přidat další dijonskou hořčici nebo kapary.
- Nechte tresčí pomazánku vychladnout v lednici alespoň hodinu, aby se odležela a chutě se dobře propojily.
- Hotovou pomazánku z tresčích jater s vejci podávejte na čerstvém chlebu nebo opečeném toastu. Můžete ji také ozdobit několika kaparami a čerstvou petrželkou.
Tato tresčí játra s vejci jsou skvělou pomazánkou plnou bílkovin a zdravých tuků, kterou si můžete dopřát jak na snídani nebo svačinu, tak i jako skvělý předkrm.