Trhané hovězí maso pečené v sáčku je výborným tipem na skvělý hlavní chod, který je obzvlášť oblíbený pro svou jednoduchost a vynikající chuť. Tento recept vám umožní připravit lahodné trhané hovězí maso, které lze servírovat v sendvičích, tortillách nebo na talíři s nějakou přílohou podle vaší volby.
Ingredience
- 1,5 kg hovězího masa, například plec
- 2 lžíce oleje
- 2 lžičky soli
- 1/2 lžičky černého pepře
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 1 lžička sušeného rozmarýnu
- 1 lžička česneku v prášku
- 1 cibule, nakrájená na kolečka
- 2 mrkve, nakrájené na kolečka
- 2 stroužky česneku, nasekané najemno
- 1/2 hrnku hovězího vývaru
- 1/2 hrnku červeného vína
- Sáček na pečení masa
Postup
- Předehřejte si troubu na 150 °C.
- Na pánvi se silnějším dnem rozehřejte olej a osmahněte hovězí maso ze všech stran. Potom ho osolte, opepřete a posypejte sušeným tymiánem a rozmarýnem.
- Vložte hovězí maso do sáčku na pečení.
- Do pánve, ve které jste dělali maso, přidejte cibuli, mrkev a nasekaný česnek. Osmahněte asi tak 5 minut, dokud zelenina nezměkne.
- Přidejte hovězí vývar a červené víno do pánve s osmaženou zeleninou a nechte směs přejít varem. Vařte chvíli, tak 2 minuty, abyste získali chutnou omáčku.
- Zeleninu a omáčku nalijte do sáčku s masem.
- Uzavřete sáček a udělejte několik malých děr pro odvětrání.
- Sáček s masem a omáčkou umístěte do pekáče a dejte ho do předehřáté trouby.
- Pomalu pečte maso asi 3 až 4 hodiny, dokud není měkké a netrhá se lehce vidličkou.
- Vyjměte maso z trouby a nechte ho odpočinout asi tak 10 minut.
- Hotové hovězí maso trhejte vidličkou nebo rukama na jednotlivá vlákna.
- Trhané hovězí maso můžete podávat v sendvičích, tortillách nebo na talíři s omáčkou a přílohou podle vašeho výběru.
Jednoduchý a výborný recept na trhané hovězí maso pečené v sáčku. Tento pokrm je skvělý pro různé příležitosti a lze ho podávat různými způsoby, jak jsme zmínili výše.