Trhané hovězí maso (pečené v sáčku) – recept

Trhané hovězí maso pečené v sáčku je výborným tipem na skvělý hlavní chod, který je obzvlášť oblíbený pro svou jednoduchost a vynikající chuť. Tento recept vám umožní připravit lahodné trhané hovězí maso, které lze servírovat v sendvičích, tortillách nebo na talíři s nějakou přílohou podle vaší volby.

Ingredience

  • 1,5 kg hovězího masa, například plec
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky černého pepře
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 lžička sušeného rozmarýnu
  • 1 lžička česneku v prášku
  • 1 cibule, nakrájená na kolečka
  • 2 mrkve, nakrájené na kolečka
  • 2 stroužky česneku, nasekané najemno
  • 1/2 hrnku hovězího vývaru
  • 1/2 hrnku červeného vína
  • Sáček na pečení masa

Postup

  1. Předehřejte si troubu na 150 °C.
  2. Na pánvi se silnějším dnem rozehřejte olej a osmahněte hovězí maso ze všech stran. Potom ho osolte, opepřete a posypejte sušeným tymiánem a rozmarýnem.
  3. Vložte hovězí maso do sáčku na pečení.
  4. Do pánve, ve které jste dělali maso, přidejte cibuli, mrkev a nasekaný česnek. Osmahněte asi tak 5 minut, dokud zelenina nezměkne.
  5. Přidejte hovězí vývar a červené víno do pánve s osmaženou zeleninou a nechte směs přejít varem. Vařte chvíli, tak 2 minuty, abyste získali chutnou omáčku.
  6. Zeleninu a omáčku nalijte do sáčku s masem.
  7. Uzavřete sáček a udělejte několik malých děr pro odvětrání.
  8. Sáček s masem a omáčkou umístěte do pekáče a dejte ho do předehřáté trouby.
  9. Pomalu pečte maso asi 3 až 4 hodiny, dokud není měkké a netrhá se lehce vidličkou.
  10. Vyjměte maso z trouby a nechte ho odpočinout asi tak 10 minut.
  11. Hotové hovězí maso trhejte vidličkou nebo rukama na jednotlivá vlákna.
  12. Trhané hovězí maso můžete podávat v sendvičích, tortillách nebo na talíři s omáčkou a přílohou podle vašeho výběru.

Jednoduchý a výborný recept na trhané hovězí maso pečené v sáčku. Tento pokrm je skvělý pro různé příležitosti a lze ho podávat různými způsoby, jak jsme zmínili výše.

Napsat komentář