Hrnková jahodová bublanina – recept s jogurtem a čokoládou

Tato vynikající a vláčná jahodová bublanina s jogurtem a čokoládou je lahodná buchta, která je velice populární pro svou jednoduchost, a přitom vynikající chuť. Kombinace jahod, vláčného těsta a dalších ingrediencí vytváří skvělou kombinaci. Zkuste také tento výborný a navíc hrnkový recept na jahodovou bublaninu doplněnou jogurtem a čokoládou.

Ingredience

  • 2 hrnky jahod (čerstvé nebo mražené)
  • 1 a 1/2 hrnku hladké mouky
  • 1 a 1/2 čajové lžičky prášku do pečiva
  • 1/2 čajové lžičky soli
  • 3/4 hrnku cukru krystal
  • 1/2 čajové lžičky vanilkového extraktu
  • 1/2 hrnku jogurtu (přírodního, neochuceného)
  • 1/4 hrnku másla (rozpuštěného)
  • 2 velká vejce
  • 1/2 hrnku čokoládových kapek nebo nasekané čokolády
  • Máslo nebo olej na vymazání
  • Cukr a skořice na posypání (volitelně)

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Jahody omyjte, očistěte a pokud jsou velké, nakrájejte je na menší kousky.
  3. Ve větší míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl.
  4. V jiné míse smíchejte rozpuštěné máslo, cukr, vanilkový extrakt, jogurt a vejce. Dobře promíchejte.
  5. Přidejte směs mokrých ingrediencí ke směsi suchých ingrediencí a promíchejte, dokud nedostanete hladké těsto.
  6. Přidejte nakrájené jahody a čokoládové kousky do těsta a opatrně je vmíchejte, aby se rovnoměrně rozložily, případně naskládejte až na těsto.
  7. Vymažte plech nebo koláčovou formu máslem nebo olejem.
  8. Nalijte těsto do formy a rozetřete ho do rovnoměrné vrstvy.
  9. Pokud chcete, můžete povrch posypat směsí cukru a skořice pro lehkou kůrčičku.
  10. Pečte v předehřáté troubě po dobu přibližně 35 minut, nebo dokud jahodová bublanina nezíská zlatavou barvu.
  11. Hotovou bublaninu nechte chvíli vychladnout, než ji budete krájet a podávat.
  12. Podávejte tuto bublaninu teplou nebo vychladlou, případně doplněnou o kopeček zmrzliny nebo šlehačky.

Tento recept můžete upravit a pohrát si s ním podle svých chutí. Přidání jogurtu a čokolády dodá bublanině skvělou chuť. Taková bublanina se skvěle hodí například ke kávě, nebo třeba na svačinku pro děti.

Napsat komentář